REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukčių siekianti išvengti bendrovė neteikia kreditų seno pavyzdžio pasus pateikiantiems klientams.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos piliečiams, turintiems, pavyzdžiui, 2006 metų leidimo pasą, paskolų nebeteikia greitųjų paskolų paslaugą „Kreditas 123“ teikianti bendrovė „General Financing“. Mat būtent su tokiais pasais buvo paimta daugiausia kreditų kito asmens vardu, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

„Siekdami apsaugoti žmonių interesus, nusprendėme neaptarnauti klientų, pateikiančių šiuos pasus, tačiau asmenys aptarnaujami pateikus asmens tapatybės kortelę“, - sakė bendrovės generalinis direktorius Konstantinas Balakinas.

Jis patikino, kad nuo vasario mėnesio bendrovėje nebuvo nustatyta nė vieno sukčiavimo atvejo.

Nuo tokių sukčių kenčia daugelis finansines paslaugas teikiančių įstaigų - bankai, išperkamosios nuomos bendrovės. Tačiau vienos apie tai kalba garsiai, kitos nutyli ir skaičiuoja nuostolius. Pasinaudodami svetimais asmens duomenimis vien iš bendrovės „General Financing“ sukčiai yra paėmę apie 50 paskolų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau klientui, pateikusiam bet kokį Lietuvos piliečio pasą, paskola vis dėlto turėtų būti išduota.

„Tai yra asmens dokumentas, kuris turi būti lygiai taip pat pripažįstamas, kaip ir asmens tapatybės kortelė“, - sakė Asmens dokumentų išrašymo centro direktoriaus pavaduotoja Aldona Gudelienė.

Jos manymu, kreditus teikiančios bendrovės sprendimas neaptarnauti klientų su 2006 metų leidimo pasais, nes jie dažniausiai klastojami, neturi pagrindo.

Nuo 2006 metų rugpjūčio 28 dienos išduodamuose pasuose papildomai elektroniniu būdu yra įrašyti asmens biometriniai duomenys, taip pat yra papildomų apsaugos elementų.

Kasmet Lietuvoje tokių dokumentų išduodama apie 200-220 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų