REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kėdainiuose posėdžiavusi Darbo partijos taryba nutarė organizuoti mitingą, kuriame bus reikalaujama panaikinti namų areštą Viktorui Uspaskichui.

REKLAMA
REKLAMA

Pats V. Uspaskichas portalui „Balsas.lt“ sakė, jog protesto akcija gali pasiekti ir Briuselį. „Pirmiausia protesto akcija pradės Seimo nariai, kurie jau nuo pirmadienio turėtų sėdėti su lentelėmis ar kaip nors kitaip demonstruodami protestą. Kitą šeštadienį Vilniuje įvyks mitingas, po kurio dalis Seimo narių liks nakvoti palapinėse prie Seimo. Jei sprendimas nebus pakeistas, palapinių miestelis persikels į Briuselį“, - sakė V. Uspaskichas.

REKLAMA

Darbiečių nuomone, tai, jog V. Uspaskichas ligi šiol laikomas namų arešte varžo tiek jo, kaip asmens, tiek partijos teises bei galimybes vykdyti politinę veiklą.

V. Uspaskichas abejojo ar Lietuva yra demokratinė šalis. „Demokratineje valstybėje negalima riboti žmogaus laisvės be kaltės įrodymų“, sakė Darbo partijos lyderis. Dėl kardomųjų priemonių nepagrįsto skyrimo V. Uspaskichui ir jo teisės dalyvauti rinkimuose suvaržymo jau yra skųstasi Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT).

REKLAMA
REKLAMA

Po beveik pusantrų metų, praleistų Rusijoje, V. Uspaskichas į Lietuvą grįžo rugsėji ir buvo sulaikytas pareiškus įtarimus dėl „juodosios“ Darbo partijos buhalterijos. Nors prokurorai prašė politiką suimti, jam buvo skirtas penkių mėnesių namų areštas.

Trečiadienį Teismo sprendimu paliktos galioti tos pačios arešto sąlygos. V. Uspaskichas negali be leidimo išvykti už Kėdainių miesto ribos, bei privalo būti namuose nuo 20 iki 8 val., tačiau jam nėra draudžiama lankytis viešose miesto vietose.

2006-siais pateikus pirminius įtarimus Darbo partija buvo kaltinama nuslėpusi apie 8 mln. litų pajamų, nedeklaravusi apie 7 mln. litų išlaidų.

Pagal dabar pareikštus įtarimus Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjus beveik 4 mln. litų mokesčių.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų