REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LKL atkrintamosios kovos dar neprasidėjo, tačiau šią savaitę galingiausių krepšinio klubų vadovų ietys susikirto. Tiesa, ne krepšinio aikštelėje, bet spaudos puslapiuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“: „Žalgiris“ bankrutuoja?

Šią savaitę „Lietuvos ryto“ puslapiuose pasirodė informacija apie galimas Kauno „Žalgirio“ ekipos finansines skolas. Dienraštyje teigiama, jog laikinosios sostinės ekipos situacija tokia rimta, kad trūks lėšų išmokėti algoms.

REKLAMA

Į tokius kaltinimus „Žalgirio“ vadovybė sureagavo nedelsdama ir griežtai – klubo prezidentas Arvydas Sabonis tokius pareiškimus įvardijo kaip puolimą prieš komandą, o  viceprezidentas Gediminas Navikauskas pareiškė, jog „Lietuvos ryto“ savininkas Jonas Vainauskas į Turiną išvyko ir pasiaiškinti dėl šmeižto.

Balandžio 10-osios dienraštyje „Lietuvos rytas“ buvo cituojamas vienos didžiausių „Žalgirio“ akcininkų, miesto savivaldybei priklausančios viešosios įstaigos „Krepšinio perspektyvos“ vadovas Vytautas Mikėnas, teigiantis, jog dėl savivaldybės skolų (iš žadėtų 5 mln. litų pervestas tik 1 mln.), įstaiga priversta kreiptis paskolos į banką prašydama paskolos.Tuo tarpu savivaldybės atstovų teigimu, nepaisant deficitinio biudžeto, iki birželio 1-osios lėšos bus pervestos.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštyje rašyta, jog komanda negavo ir visų žadėtų lėšų iš Eurolygos ir kai kurių klubo rėmėjų. Dėl prastos finansinės padėties klubo vadovai buvo priversti pagalbos prašyti „MG Baltic“ koncerno ir jo direktoriaus Dariaus Mockaus.

Tačiau jo auditoriams ištyrus klubo buhalteriją nustatyta, jog kelių sezonų skola siekia 22 mln. litų. Verslininkas, kaip atėjimo į klubo sąlygą iškėlė tai, jog esamų jo skolų prisiimti netektų.

Dienraščio puslapiuose iškelta ir versija, kodėl D. Mockus norėtų tapti vienu iš Kauno klubo bendrasaviniku – tokiu būdu jis gali tikėtis, kad antrinei „MG Baltic“ kompanijai „Minija“ atitektų naujųjų Kauno sporto rūmų statybų sutartis.



„Žalgiris“:  nešvari kova

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ klubo vadovybė „Lietuvos ryte“ išsakytus kaltinimus paneigė „Kauno dienoje“. A. Sabonio teigimu – tokie visi skaičiai yra melagingi ir susiję su prasidėjusiais LKL finalais.

G. Navikauskas teigė, jog kiekvieną pavasarį patiriamas panašus spaudimas – bandomi pervilioti žaidėjai, tačiau šiuo metu visos algos išmokėtos, o žaidėjai treniruojasi stovykloje Palangoje. Tuo tarpu V.Mikėno komentaras buvo pasakytas ne dabar, o praėjusių metų gruodį.

Komandos vadovybės teigimu, biudžetas surenkamas nelengvai, tačiau surenkamas.

Pasirodžiusią informaciją jie siejo su artėjančiu finalu – jei „Lietuvos rytas“ pralaimės „Žalgiriui“, dar keletą metų kelias į Eurolygą jam atsivertų tik per ULEB taurės turnyrą. G. Navikausko nuomone, šiuo straipsniu siekta dezorganizuoti krepšininkus.

REKLAMA

Jo teigimu, ši informacija pasirodė tada, kai J. Vainauskas išvyko į Turine vykstantį ULEB taurės finalinį turnyrą, kuriame ketina susitikti su Eurolygos direktoriumi Jordi Bertomeu. Informacija apie „Žalgirio“ skolas ir neskaidrias arenos statybas galėtų padėti įrodyti, jog Kauno sporto klubas žaisti Eurolygoje nevertas.

Tačiau jis pripažino, kad derybos su „MG Baltic“ vyksta, ir vyksta „palankia linkme“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų