REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrasis pagalbos centras (BPC) informuoja, kad šiuo metu Vilniaus gyventojai paskambinę bendruoju pagalbos telefono numeriu 112, per Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) ir tiesiogiai trumpaisiais numeriais 103 (Omnitel tinkle), 033 (Bitės, TELE2 tinkluose) ir 03 TEO tinkle į Greitosios medicinos pagalbos stotį (GMPS) jau gali išsikviesti greitąją medicinos pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau BPC operatoriui gavus pagalbos prašymą numeriu 112 dėl techninių priežasčių GMPS gali pailgėti reagavimo laikas į medicininio pobūdžio įvykius.

REKLAMA

Pasak BPC pranešimo, ryšio sutrikimai atsirado dėl to, kad Greitosios medicinos pagalbos stotis savavališkai, nesuderinusi su BPC, išjungė BPC informacinės sistemos įrangą, įdiegtą senosiose greitosios patalpose Žalgirio gatvėje.

Šios kliūtys atsirado Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stočiai keliantis į naujas patalpas.

Greitosios medicinos pagalbos stotis šį savaitgalį išsikels iš senųjų patalpų Žalgirio gatvėje ir nuo pirmadienio pradės veikti naujame pastate Justiniškių g. 14. Čia bus sutelktos penkios brigados, todėl Justiniškes ir Karoliniškes medikai pasieks lengviausiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuose rajonuose gyvena labai daug žmonių, ir iškvietimų čia būna labai daug. Todėl persikraustymas bus naudingas ir Vilniaus gyventojams“, - aiškino V.Pumputienė.

Ji sako, kad kraustantis darbas nesutriks, tačiau užtikrinti nenutrūkstantį telefono ryšį bus sudėtingiausia.

Senosios greitosios patalpos bus nugriautos dar šiemet. Pastatą nupirkusi bendrovė „Eika“ planuoja ten statyti naują verslo centrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų