REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija imsis karinių ir kitokių veiksmų prie savo sienos, jei buvusios sovietinės respublikos Gruzija ir Ukraina įstos į NATO, penktadienį Generalinio štabo viršininką cituoja Rusijos naujienų agentūros.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusija imsis veiksmų savo interesams prie sienų užtikrinti, - sakė generolas Jurijus Balujevskis. - Tai bus ne tik kariniai, bet ir kitokio pobūdžio veiksmai“.

REKLAMA

Anksčiau, kaip jau pranešta, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu „Echo Moskvy“ pareiškė, jog Maskva padarys viską, kad Ukraina ir Gruzija nebūtų priimtos į NATO.

Jis pridūrė, kad jeigu šios šalys vis dėlto prisijungs prie Aljanso, Rusijos santykiai su NATO smarkiai pablogės.

Savo ruožtu Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas, kalbėdamas per vaizdo tiltą tema „Naujos saugumo sistemos Europoje kūrimo problemos“, pažymėjo, kad įstojus Ukrainai į NATO, jos karinio pramoninio komplekso (KPK) bendradarbiavimas su Rusija visiškai nutrūks.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pareiškė, kad Rusijos KPK toks scenarijus taps „problema“, o Ukrainai - „katastrofa, nes vietos gamintojai, pasak jo, neras galimybių realizuoti savo produkciją Europos rinkoje“.

Gruzijos ir Ukrainos pakvietimo į NATO klausimas buvo nagrinėjamas Aljanso viršūnių susitikime Bukarešte.

Šalys, įeinančios į bloką, sutiko su tuo, kad šios buvusios sovietinės respublikos turi tapti NATO narėmis, bet kol kas atsisakė pakviesti jas prisijungti prie NATO narystės veiksmų plano (NVP).

Gruzijos ir Ukrainos valdžios prašymus dėl NVP parėmė naujos Aljanso narės ir JAV.

Tam paprieštaravo kelios Europos šalys, pirmiausia Vokietija ir Prancūzija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų