REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymus lenkų dramaturgas ir satyrikas Slawomiras Mrozekas, netrukus minėsiantis savo aštuoniasdešimtmetį, nusprendė palikti tėvynę ir apsigyventi Nicoje, rašo dienraštis „Rzeczpospolita“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus antroji jo emigracija iš Lenkijos. Pirmą kartą savo gimtinę rašytojas paliko 1963 metais, būdamas 33-ejų. Jis gyveno Italijoje, Prancūzijoje, JAV, Vokietijoje ir Meksikoje.

REKLAMA

1996 metais jis grįžo į Lenkiją ir apsigyveno Krokuvoje. 2002-aisiais S. Mrozekas patyrė sunkų insultą ir kurį laiką negalėjo nei kalbėti, nei rašyti, tačiau po trejų metų intensyvaus gydymo vėl sėdo prie rašomojo stalo ir 2006-aisiais išleido autobiografiją „Baltazaras“.

Savo antrąją emigraciją rašytojas aiškina tuo, kad Nicoje daug švelnesnis klimatas negu Krokuvoje, o be to, senatvėje norisi pailsėti.

„Gyvenu Lenkijoje jau 13 metų, ir kiekvienas pilietis, net lenkas, turi teisę į poilsį“, – dienraščiui aiškino dramaturgas.

Vis dėlto Krokuvoje sklando gandai, kad S. Mrozekui nepatinka Lenkijos politinis gyvenimas ir kad jis ypač nusivylęs dvejus metus trukusiu konservatorių valdymo laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų