REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki balandžio pradžios Finansų ministerija žada apsispręsti dėl mažesnio pelno mokesčio technologijas diegiančioms ir kuriančioms įmonėms. Tačiau nenutariama, kurios ūkio šakos turės teisę pasinaudoti tokia lengvata, o kurios - ne.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlymus dėl įstatymo projekto, kuriuo ketinama sumažinti pelno mokestį mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą vystančioms, aukštų ir vidutiniškai aukštų technologijų įmonėms, Finansų ministerija Vyriausybei turės pateikti iki kovo 31 dienos, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA

"Kalbant apie aukštų ir vidutiniškai aukštų technologijų įmones esame ieškojimo būsenos. Žinome tai, kad Vyriausybės programos priemonių įgyvendinimo plane pasakyta, esą parama turi būti tikslinė. Pelno mokesčiai Lietuvoje vieni mažiausių ES. Tad taikomos mokesčio lengvatos turi teikti ilgalaikę naudą, sukurti didelę pridėtinę vertę, leisti įmonėms technologiškai atsinaujinti", - teigė Finansų ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Marius Busilas teigė, jog Lietuvoje taikomas 15 proc. pelno mokesčio tarifas - vienas žemiausių ES, tačiau kitos priemonės kompleksiškai iki šiol neišsprendžia investicijų ir verslo skatinimo problemų.

"LPK pasisako už visas priemones, kurios skatina investicijas į šalies ekonomikos plėtrą. Mūsų manymu, čia efektyviausia priemonė yra mokesčio sumažinimas", - teigė M.Busilas.

LPK siekia, kad pelno mokesčio lengvata apimtų kuo daugiau įmonių, investuojančių į aukštas ir vidutiniškai aukštas technologijas.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų