REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

OMXV indeksas ir toliau slenka žemyn – šiandien sumenko 0,61 proc. iki 446,12 punkto ribos, tačiau rinkoje situacija palaipsniui stabilizuojasi. Tiesa, kartas nuo karto atsiranda vienas kitas „prabudęs“ pardavėjas, tačiau tai yra tik pavieniai veiksmai, o ne masinis išsipardavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien bendra biržos apyvarta siekė tik 3 mln. litų, sandorių buvo 509, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai 6/15. Kai kuriose pozicijose matomas kainų stabilizavimasis, nes pasirodžiusi akcijų pasiūla iškart sulaukia pirkėjų atsako.

REKLAMA

Rekordiškai pakilusi iki 112 JAV dolerių už barelį naftos kaina vakar buvo vienas iš esminių veiksnių tempusių JAV biržų akcijų kainas žemyn. Investuotojų pesimizmą dar labiau skatino ir logistikos giganto „UPS Inc.“ paskelbtos mažesnės nei tikėtasi pelno prognozės. Kompanija savo praradimus aiškina aukštomis degalų kainomis bei lėtėjančiu JAV ūkio augimu.

JAV akcijų rinkoje buvo ir gerų naujienų. Pavyzdžiui, aviacijos ir kosmonautikos sektoriaus atstovės „Boeing Co.“ akcijų kursas pakilo beveik 5 proc. po to, kai vienas iš kompanijos atstovų pareiškė, jog vėluojanti „svajonių“ lainerio „Boeing 787“ gamyba neturės įtakos 2008 metų pelnui. Naujausiomis žiniomis, šie laineriai užsakovus pasieks tik šį rudenį. Prekybos sesijos pabaigoje JAV biržų indeksai visgi buvo pavažiavę žemyn. Dow Jones Industrial Average per sesiją sumažėjo 0,39 proc., S&P 500 - 0,81 proc., o Nasdaq Composite - 1,13 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Europos biržų akcijų kainos krenta, belaukiant Europos centrinio (ECB) ir Anglijos bankų sprendimų. Jei dėl ECB sprendimo atrodo viskas aišku ir jokių bazinių palūkanų normų kitimo nieks neprognozuoja, tai iš Anglijos banko tikimasi palūkanų mažinimo 25 baziniais punktais - nuo 5,25 iki 5,0 proc. Kritimo „lyderėmis“ yra kasybos ir automobilių gamybos sektorių kompanijų akcijų kainos. Kasybos kompanijų akcijos pradėjo kristi po „BHP Billiton“ pranešimo, jog ji neturi jokių duomenų apie Kinijos planus įsigyti „BHP Billiton“ akcijų. Per šiandien Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx 600 buvo nukritęs 0,2 proc.

Azijos regiono biržose vieningos tendencijos nebuvo. Investuotojų nuotaikoms įtakos turėjo ir į naujas aukštumas įkopusi naftos kaina, ir pesimistinė atmosfera JAV biržose. Geriau nei visa rinka laikėsi tik energetikos ir technologijų sektoriai. Prekybos sesijos pabaigoje teigiamą dienos pokytį rodė Honkongo biržos indeksas Hang Seng - 0,8 proc., Kinijos CSI 300 - 1,81 proc. ir Indonezijos Jakarta Composite - 2,56 proc., o žemiausiai - 1,27 proc. - krito Japonijos indeksas Nikkei. Čia akcijų rinką paveikė ne tik išaugusi naftos kaina, bet ir šalies vyriausybės pranešimas, jog vasario mėnesį žymiai sumažėjo užsakymų mašinų gamybos pramonėje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų