REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vakare po atsakomųjų UEFA taurės ketvirfinalio susitikimų paaiškės 4 kelialapių į turnyro pusfinalį savininkai, tad viso pasaulio futbolo aistruolių laukia įnirtingos kovos ir puikus reginys.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji (19val. 30min) galutines sąskaitas suvesti mėgins Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Leverkuzeno „Bayer“ žaidėjai. Ir nors Rusijos klubas turi įgijęs daugiau nei apčiuopiamą persvarą, jam reikėtų pasistengti užbaigti Vokietijoje puikiai pradėtą darbą iki galo ir oponentų galimybių nenuvertinti.

REKLAMA

Tą savo auklėtiniams prieš rungtynes kaip tik ir bando įteigti „Zenit“ ekipos vyriausiasis treneris Dickas Advocaatas.

Jo vadovaujamas klubas kol kas niekaip neranda savo žaidimo Rusijos pirmenybėse, kuriose ir toliau barsto taškus beveik kiekviename ture – savaitgalį net ir pirmaudami dviem įvarčiais, „Zenit“ futbolininkai nesugėjo išlaikyti persvaros bei buvo priversti tenkintis tik lygiosiomis 2:2 su Jaroslavlio „Shinnik“ vienuolike.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Europoje Rusijos komanda kol kas žygiuoja be didesnių problemų – kelio jai pastoti nepajėgė net tokie pripažinti grandai kaip „Villarreal“ ir Marselio „Olympique“, kurių skalpus rusai jau turi savo kolekcijoje.

Vis tik olandų strategas D. Advocaatas atsargiai vertino artėjantį susitikimą ir ragino savo žaidėjus nedžiūgauti anksčiau laiko: „Futbole niekada nebūna garantijų. Prieš mus kovos visai kita ekipa nei ta, kuri rungtyniavome praeitą savaitę, todėl visiškai nesvarbu, kas buvo anksčiau. Kaip ir tada, mums reikia gerai gintis ir stengtis mušti įvarčius. Vienintelis skirtumas tas, kad mes turime tam tikrą pranašumą, kurį reikia išsaugoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikėtina, kad Leverkuzeno klubo treneris Michaelis Skibbe šiandien aikštėje leis pasireikšti mažiau patyrusiems žaidėjams, nes prieš rungtynes atvirai kalbejo, kad nesitiki stebuklo, ir  „Bayer“ šansus prilygino 1 procentui prieš varžovų 99.

Vokietis pridūrė, kad jo futbolininkai stengsis parodyti kitą komandos veidą ir sužaisti geras rungtynes, nes jiems tiesiog būtina reabilituotis po pirmojo katastrofiškai sužaisto mačo.

Bene daugiausiai dėmesio kelia rungtynės, vyksiančios Ispanijoje, kur Europos taurių turnyrų debiutantai „Getafės“ futbolininkai priims neabejotinu šių metų favoritu laikomą daugkartinį Vokietijos čempioną Miuncheno „Bayern“ klubą.

REKLAMA

Pirmajame susitikime ispanams pavyko išnešti sveiką kailį ir po paskutinę minutę pasiekto įvarčio išsivežti lygiąsias 1:1 iš vokiečių tvirtovės, bet šiandien jų laukia ne ką legvesnis iššūkis, pareikalausiantis ne tik pasiaukojamo žaidimo ir didvyriškų pastangų, bet ir sėkmės. Be jos, „Getafei“ gali nepadėti ir daugiatūkstantinės sirgalių minios parama.

Madrido priemesčio ekipai sezonas prasidėjo sunkiai ir nesėkmingai: Ispanijos čempionate laimėjo tik vienas rungtynes iš pirmų devynerių. Visgi klubas po truputį įsibėgėjo ir ėmė demonstruoti tą žaidimą, kurio iš jo ir tikėjosi gerbėjai: „Getafe“ įsitvirtino nacionalinių pirmenybių turnyrinės lentelės viduryje, antrus metus iš eilės pateko į Ispanijos Karaliaus taurės finalą ir prasibrovė į UEFA taurės aštunfinalį.

REKLAMA

„Šį kartą turime namų aikštės pranašumą ir mes suprantame, kad pasiekėme fenomenalų rezultatą Miunchene. Tai bus ypatingos rungtynės prieš Europos futbolo gigantą. Mačas bus atviras ir abi ekipos turės savo progas. Svajojimas mums neatvers durų į kitą etapą, o štai geras žaidimas – gali“ - drąsino savo auklėtinius ispanų vienuolikės strategas iš Danijos Michaelis Laudrupas.

 Jo kolega iš priešininkų stovyklos Ottmaras Hitzfeldas sakė tikintis, kad „Bayern“ bus kur kas geriau nusiteikę prieš šio vakaro dvikovą, nes po savatgalį pergalingai pasibaigusio susitikimo su „Bochum“ ekipa, Miuncheno komanda Vokietijos čempionate įgijo jau 9 taškų persvarą prieš artimiausius persekiotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, vokietis nepamiršo pažerti komplimentų ir būsimiems varžovams: „Getafe yra labai gerai organizuotas klubas, kuris nuolat kelia grėsmę puolime, bet nepaisant nieko, privalome įrodyti savo klasę.“

Ottmaro Hitzfeldo treniruojama ekipa į Madridą atskrido be traumuotų Danielio Van Buyteno ir Hamito Altıntopo.

Kitame UEFA taurės aštunfinalio mūšyje susigrums Lisabonos „Sportingo“ ir Galzgo „Rangers“ vienuolikės. Pirmajame ekipų susitikme prieš savaitę nepaaiškėjo niekas: kad ir kaip abiejų komandų futbolininkai stengėsi, švieslentėje degusių dviejų nulių per 90 minučių jiems pakeisti taip ir nepavyko. Tad šiandien laukia bekrompomisė dvikova.

REKLAMA

„Mes turime būti kovotojai ir atiduoti visas jėgas per tas likusias 90 minučių. Turime perimti kontrolę ir laikyti iniciatyvą savo rankose visų rungtynių metu. Jei būsime kantrūs, tai jau bus pusė darbo, ir sirgaliai privalės tai suprasti“ - kalbėjo šeimininkų treneris Paulo Bento.

Savaitgalį Portugalijos klubas taip pat namie nacionalinio čempionato mače 2:0 nugalėjo „Bragos“ futbolininkus ir pratęsė kovą dėl antrosiso vietos.

Glazgo žaidėjų forma paskutiniu metu taip pat puiki: Škotijos pirmenybėse nuo amžinos varžovės „Celtic“ komandos atitrūkta 7 taškais, tad čempionų titulas jau ranka pasiekiamas.

REKLAMA

Šešiašdešimtmetis „Rangers“ laivo vairininkas Walteris Smithas apie „Sportingo“ ekipą atsiliepė labai pagarbiai: „Mes juos pažįstame pakankamai gerai. Jie turi žaidėjus, kurie gali pridaryti bėdų skirtingose aikštės vietose.“

Taigi šioje poroje aišku tik, tai, kad kažkuriai komandai šiemet tikrai nepavyks nutraukti ir taip užsitęsusio Europos futbolo trofėjų bado: 44-erius metus jokio Europos futbolo titulo nėra iškovoję „Sportingo“ žaidėjai, 36-erius - „Rangers“ futbolininkai.

Dar vienose rungtynėse ginklus surems Olandijos ir Italijos klubinio futbolo atstovai - „PSV“ ir „Fiorentinos“ ekipos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi pirmajame susitikime Florencijoje komandoms santykių išsiaiškinti nepavyko (lygiosios 1:1), viskas spręsis šį vakarą.

Sekmadienį nacionalinėse pirmenybėse šventusi dar vieną pergalę, „PSV“ vienuolikė yra labai arti Olandijos čempionų titulo: per paskutines dvejas rungtynes užtenka surinkti vos du taškus.

Tiesa, pergalė 2:0 prieš „Heracles“ futbolininkus pareikalavo aukų – saugų grandyje žaidžiantis Ibrahimas Afellay'us gavo kelio traumą ir šiandien savo klubui padėti negalės. Tuo visi šeimininkų nuostoliai neapsiriboja – ekipos puolimo lyderis Jeffersonas Farfanas bus priverstas praleisti susitikimą dėl dviejų geltonų kortelių.

REKLAMA

Susidarusia situacija nėra patenkintas ir Olandijos klubo treneris Sefas Vergoossenas, kuris kalbėdamas apie artėjančią dvikovą teigė: „Mes tikrai nesiruošiame vien tik aklai gintis. „Fiorentina“ stengsis įmušti, o tai jie daryti moka labai gerai, todėl atiduodami iniciatyvą jiems ir atsitraukdami į savo aikštės pusę, mes labai rizikuotume. Mūsų tikslas yra pasistengti laimėti šį mačą.“

„Fiorentinos“ strategas Cesare Prandellis tikino esąs visiškai ramus ir pasitikintis savo žaidėjais.

„Jei žaisime komandiškai ir atakuosime kartu, aš esu tikras, kad viskas bus gerai“ - sakė jis.

REKLAMA

Savaitgalį Florencijos klubas Italijos čempionate net ir be kelių pagrindinės sudėties žaidėjų, kuriems buvo leista pailsėti, savo aikštėje 2:0 įveikė „Regginos“ futbolininkus bei išsaugojo ketvirtąją vietą.

Tad, kaip susiklostys visi keturi šio vakaro UEFA taurės atsakomieji mačai, parodys netolima ateitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų