REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS



Šių metų sausį atlikta kelio raiščių operacija sujaukė visus Lietuvos krepšinio rinktinės nario Rimanto Kaukėno planus.

REKLAMA
REKLAMA

Su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine pernai Europos čempionate laimėjęs bronzos medalį ir iškovojęs teisę žaisti Pekino olimpinėse žaidynėse Rimantas Kaukėnas nežino, kur bus per žaidynes - Kinijoje ar namie, prie televizoriaus ekrano.

REKLAMA

Sienos "Montepaschi" ekipai pernai padėjęs tapti Italijos čempione R.Kaukėnas ir šį sezoną iki sausio mėnesio klubą vedė į pergales.

Prireikė operacijos

Per Italijos lygos dvikovą su Kantu "Tissetant" įplyšo Rimanto kairiojo kelio kryžminiai raiščiai. Iš pradžių buvo manoma, kad aikštėje lietuvis nepasirodys apie tris mėnesius. Žaidėjas vylėsi, kad pavyks išgyti be operacijos, nes ir medikai iš pradžių dvejojo, ar ji būtina. Tačiau vėlesni apsilankymai pas gydytojus žaidėją nuliūdino - tyrimai parodė, kad raiščiai įplyšo 70-80 procentų, tad operacija būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio viduryje Italijos mieste Perudžoje 192 cm ūgio atakuojančiam gynėjui R.Kaukėnui atlikta kelio raiščių operacija. Pasak tuo metu "Montepaschi" klubo išplatinto oficialaus pranešimo spaudai, operacija pavyko puikiai. Manoma, kad sportininko reabilitacija truks maždaug šešis mėnesius. Ir abejojama, ar krepšininkas su šalies rinktine galės atstovauti Lietuvai olimpinėse žaidynėse Pekine rugpjūtį.

Vedė į pergales

Visiškai aišku tai, kad R.Kaukėnas bus tik stebėtojas, kai gegužės 2-4 dienomis Sienos "Montepaschi", kurios lyderis dabar yra kitas Lietuvos rinktinės žaidėjas Kšyštofas Lavrinovičius, Madride kovos dėl Eurolygos čempionų titulo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rimantas savo ekipai padėjo tik per pirmas devynerias Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes ir buvo neginčijamas lyderis. Jis vidutiniškai aikštelėje praleisdavo beveik 29 minutes (28,46) ir pelnydavo 14,1 taško. Gynėjas dvitaškius pelnydavo 49,2 proc. taiklumu, tritaškius - 29, baudas - 88,2. Paskutines rungtynes Eurolygoje R.Kaukėnas žaidė gruodžio 19-ąją su Maskvos CSKA. Iš devynių susitikimų, per kuriuos rungtyniavo lietuvis, Sienos klubas laimėjo šešis.

Be pranešimų apie sunkią traumą, yra ir gerų naujienų. R. Kaukėnas jau prieš kelias savaites pradėjo bėgioti. Be to, krepšininko žmona Tanja Kostič, su kuria susituokė 2005-ųjų vasarą, laukiasi antro kūdikio. Dvejų metukų jų dukrelė Tia nori ir broliuko, ir sesės.

REKLAMA

Trečią sezoną Sienos klube rungtyniaujantis rytoj 31-ąjį gimtadienį švęsiantis Rimantas Kaukėnas atsakė į "Lietuvos žinių" klausimus.

Pamažu didins krūvį

- Kokia šiuo metu jūsų sveikata?

- Reabilitacija vyksta gerai, kelis gyja, jaučiuosi vis geriau ir geriau. Prieš tris savaites jau pradėjau bėgioti, tad laukiu nesulaukiu, kada galėsiu didinti krūvį.

- Kada ketinate grįžti į aikštelę?

- Tikrai nežinau.

- Kokia jūsų dienotvarkė dabar?

- Rytais lauke minu dviratį arba bėgioju baseine, vakarais dirbu su svoriais, darau įvairiausius pratimus, po truputį pradedu bėgioti.

REKLAMA

Ne viskas jo valioje

- Ar realu tikėtis, kad dalyvausite Pekino olimpiadoje?

- Nieko negaliu atsakyti į šį klausimą, nes nieko nežinau. Ne aš vienas tai sprendžiu. Be manęs, yra keli medikai ir fizioterapeutai, kurių privalau klausyti.

- Ką manote apie iškilusią grėsmę Pekino žaidynėms?

- Tikėkimės, kad artimiausiu metu viskas bus išspręsta taikiai ir žmonės galės mėgautis olimpinėmis žaidynėmis.

Nustebino didelis dėmesys

- Su kuo iš krepšininkų artimiausiai bendraujate, susiskambinate ar susirašote laiškais?

- Palaikau ryšį su Mindaugu Žukausku, Šarūnu Jasikevičiumi, Dariumi Maskoliūnu, Ramūnu Šiškausku ir kitais. Kai patyriau traumą, sulaukiau daug paramos iš draugų, giminių ir šiaip pažįstamų. Sunku su visais palaikyti ryšį, juk visi labai užsiėmę, o ir aš daug laiko praleidžiu salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar po traumos jums skambino nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas? Ar po Europos čempionato nelikote užmirštas - Lietuvos krepšinio federacijos vadovai jumis pasidomi?

- Ramūnas Butautas, Rimas Kurtinaitis, Rimtautas Gudas, Lietuvos krepšinio federacija bei daugelis kitų žmonių ne tik skambino, bet ir siūlė alternatyvų gydymą ir reabilitaciją Lietuvoje. Tik gerus žodžius galiu pasakyti apie rinktinės trenerius ir vadovus, kurie man parodė išskirtinį dėmesį. Buvau maloniai nustebintas. Už tai esu be galo dėkingas. Nors ir nusprendžiau operuotis Italijoje, nuolat konsultuojuosi su mūsų rinktinės gydytojais R.Gudu bei Vyteniu Trumpicku. Dar kartą jiems ačiū už dėmesį ir supratimą.

REKLAMA

Lietuvos klubai pasirodė gerai

- Žaidėte tik devynerias Eurolygos rungtynes. Kaip dabar jums šios varžybos atrodo iš šalies?

- Kaip geriausių Europos komandų lyga.

- Kam pranašaujate Eurolygos čempionų titulą?

- Pasveikus Matjažui Smodišui ir Theodorui Papaloukui, Maskvos CSKA yra rimtas favoritas.

- Kaip vertinate Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Kauno "Žalgirio", su kuriuo jums teko žaisti vienoje grupėje, pasirodymą Eurolygoje?

- Labai gerai. Abi komandos demonstravo aukšto lygio krepšinį - žaidė pasiaukojamai, vieningai ir emocingai.

REKLAMA

- Kuriuos šių komandų žaidėjus išskirtumėte?

- Puikiai žaidė Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, Marijonas Petravičius ir Hollisas Price'as.

- Su komanda vyksite į Madridą, kur rengiamas Eurolygos baigiamasis etapas, ar batalijas stebėsite namie per televizorių?

- Dar nežinau. Nelygu kokios būklės tuo metu būsiu. Tikiuosi, kad nereikės "Montepaschi" žaidimo stebėti per televizorių.

Nori ir broliuko, ir sesutės

- Ar dukra džiaugiasi, kad dabar galite jai skirti daugiau laiko?

- Manau, kad taip. Jai tik dveji metukai, tad nelabai dar moka išreikšti jausmus ar norus, ypač kai šeimoje su ja bendraujama trimis kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Esate sakęs, kad būti tėčiu - vienas malonumas, tad laukiamas šeimos padidėjimas - didelė šventė jūsų namuose. Ko dukrytė labiau norėtų - broliuko ar sesutės?

- Kai jos klausiame, sako - ir broliuko, ir sesutės (juokiasi).

- Jūsų žmona jau baigė krepšininkės karjerą ar dar ketina grįžti į aikštelę?

- To reikia jos klausti. Bet manau, kad daugiau nesportuos, nes kelis kartus minėjo, jog būtų sunku vėl pradėti intensyviai sportuoti. Be to, kai gims antras vaikelis, laisvo laiko turės dar mažiau.

- Kada pasaulį turėtų išvysti antrasis jūsų kūdikis?

- Laukiame birželio viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų