REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Danija „gerai supranta“ Lietuvos rūpesčius dėl energetikos ir laikosi pozicijos, kad ES neturėtų likti „energetinių salų“, Vilniuje pareiškė Danijos premjeras Andersas Foghas Rasmussenas.

REKLAMA
REKLAMA


Ketvirtadienį susitikime su prezidentu Valdu Adamkumi jis užtikrino Danijos paramą A.F.Rasmussenas pradėtiems Lietuvos elektros jungčių su Švedija ir Lenkija projektams.

REKLAMA


V.Adamkus sakė, jog Lietuva tikisi Lisabonos sutartyje įtvirtinto ES supratimo ir solidarumo, įveikiant vieną jai aktualiausių problemų - energetinio saugumo užtikrinimą ir apsirūpinimą elektros gamybos pajėgumais po 2009 metų, kai bus uždaryta Ignalinos jėgainė.


Prezidentas taip pat priminė, kad Danijos karalienė Margrethe II kitais metais yra laukiama Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio iškilmėse.


Išvakarėse A.F.Rasmussenas susitiko su Lietuvos kolega Gediminu Kirkilu, kuris jam išdėstė susirūpinimą dėl Rusijos ir Vokietijos ketinamo tiesti Baltijos dugnu dujotiekio „Nord Stream“ grėsmių Baltijos jūros regionui.


Premjerai pažymėjo būtinybę koordinuoti veiksmus tarp visų Baltijos jūros regiono valstybių, siekiant išlaikyti sėkmingą ekonominę ir socialinę regiono plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų