REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vėlai vakare paaiškės likusių dviejų kelialapių į UEFA Čempionų lygos pusfinalį savininkai, kurie ir prisijungs prie vietas pusfinalyje jau užsitikrinusių „Liverpoolio“ bei „Chelsea“ futbolininkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Manchester United“ ir „Barcelonai“ klubai prieš atsakomąsias rungtynes turi kiek geresnes startines pozicijas nei jų priešininkai (atitinkamai „Romos“ ir „Schalke 04“ komandos), nes ne tik laimėjo pirmąjį susitikimą, bet ir šiandien žais sau įprastoje aplinkoje- namų aikštėje. Vis dėlto pasiduoti euforijai ir patikėti tuo, kad visas darbas jau atliktas, nesiruošia nei anglų, nei ispanų vienuolikės.

REKLAMA

„Manchester United“ žaidėjai po pirmųjų 90-ies ketvirtfinalio susitikimo su „Romos“ klubu minučių yra atitrūkę nuo varžovų pakankamai saugiu atstumu- dviem įvarčiais. Taigi Italijos sostinės komandos laukia labai sunki užduotis, kurios nepalengvins ir tai, kad ekipa bus priversta verstis be savo lyderio ir talismano Francesco Totti.

„Romos“ klubo strategas Luciano Spallettis teigė, kad jo ekipai nereikia žvalgytis į pirmųjų rungtynių rezultatą ir tiksintį laiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš visada tikiu tuo, kad mano žaidėjai yra pajėgūs pakeisti nepalankų rezultatą. Jie pasirengę atiduoti visas jėgas.“ - tikino italas.

„Raudonųjų velnių“ treneris seras Alexas Fergusonas nebuvo linkęs nuvertinti varžovų:

„Mes turime šiokį tokį pranašumą, bet negalime būti garantuoti, kad tikrai peržengsime šį barjerą. Dėl to ir ruošiamės artėjančioms rungtynėms kaip pačiam svarbiausiam sezono mūšiui.“

A. Fergusonas taip pat pabrėžė, kad šiame susitikime laikas bus jų sąjungininkas. Italams teks forsuoti rungtynių tempą ir stengtis ieškoti laimės prie varžovų vartų per daug nesidairant į gynybą. Tuo šeimininkai ir bandys pasinaudoti, nes kontratakuoti jie tikrai moka. Jei pavyks išpildyti trenerio sumanymus, „Manchester United“ žaidėjai į prestižiškiausio Europos futbolo turnyro keturių stipriausių ekipų gretas patektų antrus metus iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar nežinoma, ar šiandien aikštėje pasirodys sekmadienio susitikime su „Middlesbrough“ (kuris pasibaigė lygiosiomis 2:2) kairę koją susižeidęs Anglijos čempionų centro gynėjas Rio Ferdinandas. Jo netektis gali būti pakankamai didelis galvos skausmas A. Fergusonui, nes kitas „Manchester United“ gynėjas iš Serbijos Nemanja Vidičius tikrai negalės padėti savo klubui šį vakarą.

Kitame susitikime ginklus surems ispanų ir vokiečių ekipos. Nors prie sienos priremti yra „Schalke 04“ futbolininkai, ne ką geriau paskutiniu metu jaučiasi ir 2006 metais Čempionų lygos trofėjų virš savo galvų iškėlę „Barcelona“ žaidėjai. Ispanijos grandą krečia ne tik traumos, bet ir žaidybinė krizė – per paskutines šešerias nacionalinio čempionato rungtynes pasiekta vos viena pergalė.

REKLAMA

Komandos treneris Frankas Rijkaardas, pastaruoju metu sulaukęs nemažai kritikos strėlių, prieš šiandieninę dvikovą  negailėjo pagiriamųjų žodžių „Schalke 04“ komandai: „Vokietijos pirmenybėse jie rungtyniauja labai efektyviai, o jų fizinis pasiruošimas tiesiog puikus. Tad mūsų laukia milžiniškas iššūkis.“

„Mūsų ir jų futbolo filosofijos yra absoliučiai skirtingos, todėl privalome primesti savo žaidimo stilių“- pridūrė olandas.

Katalonijos klube tikrai nežais Lionelis Messis, Ronaldinho ir Deco, o Rafaelio Marquezo dalyvavimas rungtynėse irgi abejotinas.

REKLAMA

„Schalke 04“ vyriausiasis treneris Mirko Slomka kalbėjo taip: „Mes tikrai nesiruošiame daryti ką nors neįprasto, tiesiog susikoncentruosime ties tuo, kas svarbiausia, tinkamai nusiteiksime ir pasistengsime nudžiuginti savo sirgalius.“

„Manęs klausia, ar mums reikia stebuklo, kad eliminuotume „Barcelona“, bet aš nemanau, kad tai teisingas žodis. Turime spausti juos kur kas labiau nei tai darėme pirmajame susitikime, bet jei parodysime visą savo potencialą ir sužaisime geras rungtynes, net neabejoju, kad turėsime šansą iškovoti pergalę ir prasimušti į kitą etapą.“

Abiejų intriguojančių ir nenuspėjamų Čempionų lygos ketvirtfinalio mačų pradžia – 21val. 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų