REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Omnitel Laikui” Lauras Bielinis atsiuntė tokį trumputį komentarą: “Nejaugi visos aistros, valdžių vertimai bei tarpusavio intrigos buvo reikalingos tik tam, kad būtų realizuojama blanki ir niekur nevedanti naujosios Vyriausybės programa?”

REKLAMA
REKLAMA

“Omnitel Laikas” paklausė Valstiečių partijos lyderio Ramūno Karbauskio: “Ar jūs sutinkate su tokiu vertinimu?”

REKLAMA

Ponas Ramūnas Karbauskis atsiuntė tokį komentarą:

Deja, su p. L. Bielinio komentaru tenka sutikti. LSDP, taip aršiai ir kryptingai kritikavusi Rolando Pakso Vyriausybės programą už nekonkretumą, pati nieko geresnio nepasiūlė. Dar blogiau - dabartinės Vyriausybės programoje, palyginti su LSDP ir NS rinkimų programomis, neliko prieš rinkimus daugumos labai konkrečiai žadėtų darbų. Pasiaiškinimas, jog reikia atsižvelgti į realią šalies ekonomikos būklę, atrodo neužtikrintai - tai negi šios partijos prieš rinkimus visiškai neįsivaizdavo tos ekonominės būklės?!

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tik šiandien (07.11) vyko Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos susitikimas su naujosios Vyriausybės vadovu Algirdu Brazausku ir keletu formuojamo Ministrų kabineto narių. Po šio susitikimo turiu dar didesnių abejonių, ar pritarsiu Vyriausybės programai. Į konkrečius klausimus tokių pat konkrečių atsakymų nesulaukiau. LSDP vadovo paaiškinimai, kad “daug kas priklausys nuo Seimo daugumos”, atrodo keistai - lyg ne pats A. Brazauskas vadovauja šiai daugumai!

Ypač nuvylė ir nustebino, kad, nepaisant keleto Seimo frakcijų neigiamo vertinimo, Žemės ūkio ministru lieka Kęstutis Kristinaitis. Tas pats K. Kristinaitis, kurį LSDP, būdami opozicijoje, kritikavo ypač aršiai ir net ruošėsi pareikšti jam interpeliaciją. Manau, kad vėliau K. Kristinaitis taps “atpirkimo ožiu” dėl toliau stringančių žemės ūkio reformų.

Taigi, atrodo, kad naujos Vyriausybės programa niekam nekelia simpatijų, išskyrus jos kūrėjus. Beje, vakar per “Aktualų interviu” Gediminas Kirkilas, priremtas prie sienos, tesugebėjo atsikirsti, kad pagrindinių oponentų - liberalų - programa nebuvo konkretesnė. Išeina, kad vieną nekonkrečią programą pakeitė kita. Gal teisus Lauras Bielinis, kuris “Omnitel Laike” teigė: “Jei A. Brazauskas išdrįso tapti šiuo metu premjeru, (…) kairiesiems tapo akivaizdu, kad šalyje subrendo ekonominis-socialinis pakilimas ir tokioje situacijoje jų buvimas valdžioje leis sutapatinti teigiamus pokyčius su jais”. Tuomet ir programos nereikia. Viskas ir taip eis sava vaga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų