REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas antradienį pranešė, kad Natance pradėti 6 tūkst. centrifugų uranui sodrinti montavimo darbai, pranešė Irano žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Šis pranešimas nėra naujiena. Praėjusią savaitę diplomatai iš Jungtinių Tautų (JT) Vienos biuro pranešė, kad Teheranas pradėjo manuoti pagerintas centrifugas, kurios leis paspartinti urano sodrinimą, jeigu bus būtina paversti jį branduolinio ginklo komponentu.

REKLAMA

Irano prezidentas tai pareiškė, kalbėdamas šalyje švenčiamos „technologijų šventės“ proga.

„Prezidentas Ahmadinejadas paskelbė, kad pradedama montuoti 6 tūkst. naujų centrifugų Natance“, - pranešė Irano valstybinė televizija.

Iranas nevykdo JT Saugumo Tarybos rezoliucijos. Ji nuo 2006 metų pabaigos jau tris kartus paskyrė sankcijas Teheranui už tai, kad jis atsisakė nutraukti branduolinio kuro sodrinimo darbus. Irano valdžios sankcijos nesutrikdė.

REKLAMA
REKLAMA

Teheranas teigia, kad darbai yra taikaus pobūdžio, tuo tarpu Vašingtonas ir JT Saugumo Taryba įtaria Iraną mėginant susikurti branduolinį ginklą.

Penkios JT Saugumo Tarybos nuolatinės narės, tarp jų Rusija, ketina susitikti balandį ir drauge su Vokietija apsvarstyti, kaip galėtų padėti Iranui, kad jis atsisakytų pats sodrinti branduolinį kurą.

Iki šiol Iranas atmesdavo visus siūlymus sumažinti branduolinį aktyvumą manais už vienokį ar kitokį atlygį. Teheranas pabrėžė, kad ves derybas tik su Tarptautine atominės energetikos agentūra (TATENA).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų