REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešai paskelbus arenos Nemuno saloje statybos darbų konkursą, nemažai statybininkų nusivils. Jo sąlygos orientuotos į statybų banginius.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės taryba trečiadienį turėtų pritarti arenos investicijų projektui. Tuomet administracija per kelias savaites paskelbs statybos darbų konkursą. Jo sąlygas rengia advokatų kontora, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA

Jau dabar žinoma, kad amžiaus objektu tituluojamą areną galės statyti tik didelė statybų bendrovė. Apskaičiuota, kad arena kainuos 168,8 mln. litų.

„Konkurso sąlygose bus numatyta, kad jo negalėtų laimėti tik plyteles klojanti bendrovė“, - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Meras pripažino, kad konkursu domisi kelios statybos bendrovės.

„Kiek įmonių iš tiesų dalyvaus konkurse, sužinosime, kai jos nusipirks konkurso sąlygas. Nekilnojamojo turto parodoje Kanuose prie manęs apie arenos statybą pakalbėti priėjo Panevėžio statybos tresto atstovai, ja domisi ir kelios Kauno įmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaminta“ užsiminė,jog svarsto apie jungimąsi į konsorciumą, kad galėtų atitikti konkurso sąlygas, objektu susidomėjusi ir koncerno „MG Baltic“ kontroliuojama „Mitnija“.

„Sumažėjus gyvenamųjų namų statyboms, statybininkai ieško kitų objektų. Džiugu, kad arena vilioja statybininkus, galbūt tai leis sumažinti statybos kainą“, - vylėsi meras.

Administracijos direktorius Vygandas Gudėnas mano, kad konkurso reikalavimus atitiks tik 5-6 Lietuvos bendrovės.

„Tačiau mažesnės įmonės gali jungtis į konsorciumus. Konkursas bus tarptautinis, nes to reikalauja Viešųjų pirkimų įstatymas, todėl gali būti, kad juo susidomės ir Europos šalių bendrovės“, - sakė V. Gudėnas.

Administracijos direktorius pažymėjo, kad konkurso sąlygose numatytas reikalavimas turėti panašių objektų statybos patirties. Tuo gali pasigirti tik kelios bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų