REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik prieš mėnesį Vidaus reikalų ministerija (VRM) viešai pažadėjo, kad nuo šiol nesaugiausiose sostinės vietose kartu su policininkais patruliuos Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai. Iki šiol jų gatvėse nė kvapo, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Pažadai liejosi upeliais

Deklaracija apie stiprinamą saugumą paskelbta dar kovo 15-ąją. Tądien Užupyje su bendruomenės atstovais susitiko vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, šalies policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Sigitas Mecelica.

REKLAMA

VRM informavo, kad delegacija apžiūrėjo nesaugiausias Užupio vietas. Esą nors po fotografo Viktoro Kapočiaus nužudymo rajone sustiprintas policijos patruliavimas, maršrutus nuspręsta pakoreguoti atsižvelgus į gyventojų pageidavimus.

„Kadangi policijoje šiuo metu trūksta pareigūnų, ministras ir policijos vadovybė patruliuoti Užupyje ir kitose nesaugiausiose sostinės vietose nusprendė prireikus pasitelkti specialiosios parengties pareigūnus iš VST“, - pranešė VRM.

REKLAMA
REKLAMA

Tąkart R.Čiupaila palydovams dar priminė, kad visuomenė labiau pasitikės policija tuomet, kai ji bus matoma reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje. „Tik veikdama išvien su gyventojais policija pasieks, kad  ir miesto centre, ir atokiausiame sostinės kampelyje būtų saugu“, - rėžė ministras.

Praėjusią savaitę Kaune, sveikindamas VST su vienų metų gimtadieniu, jis kalbėjo taip, tarsi jos pareigūnų gatvėse jau būtų apstu. „Vienas pagrindinių VRM rūpesčių - gyventojų saugumas. VST darbas reikalingas kasdien, pagelbėjant patruliuoti nesaugiausiose didmiesčių vietovėse ar esant ekstremalioms situacijoms“, - sakė R.Čiupaila.



Popieriai - aukščiau saugumo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nei užupiečiai, nei kitų nesaugių Vilniaus rajonų gyventojai VST pareigūnų iki šiol taip ir neišvydo.

„Yra įstatymų numatyta tvarka, kurios mes turime laikytis. Dėl bendro patruliavimo kreipėmės į Policijos departamentą, jis turi kreiptis į ministeriją. Kol kas tiesiog laukiame patvirtinimo, vieni patys nieko nesprendžiame“, - „Respublikai“ teigė sostinės policijos viršininko pavaduotojas Raimundas Dervinskas.

Pareigūnas nenorėjo prognozuoti, kiek dar teks laukti. „Mes esame pasiruošę patruliuoti nors ir šiandien“, - sakė jis.

REKLAMA

VST Vilniaus dalinio vadas Antanas Ravdanavičius kalbėjo panašiai: yra tvarka, kurios reikia laikytis. Tvarka skelbia, kad tarnyba turi gauti vidaus reikalų ministro įsakymą. „Kol kas jo neturime“, - sakė A.Ravdanavičius.

Vadas patikino, kad VST, kaip ir policija, negali pasigirti pareigūnų pertekliumi. „Bet ieškosime rezervų, nieko nepadarysi. Kalbėjomės su Vilniaus policijos vadovybe, reikia jiems padėti“, - tvirtino A.Ravdanavičius.

Tomas BERŽINSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų