REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors moksliškai vadinamojo „G taško“ egzistavimas neįrodytas, pasaulyje žaibo greitumu plinta jo „stiprinimo“ medicininės procedūros.

REKLAMA
REKLAMA

„G-shot“ – tai kolageno injekcija į „G taško“ sritį, tariamai sustiprinanti moters pasitenkinimą sekso metu. Ši nauja medicinos procedūra jau pasiekė ir D. Britanijos rinką, skelbia britų dienraštis „The Telegraph“. Injekcija atliekama naudojant vietinę nejautrą, visa procedūra trunka apie pusvalandį. Kad būtų galima įvesti švirkštą, naudojamas specialus skėtiklis. Pasak dienraščio, „G-shot“ injekcijos poveikis trunka apie 4 mėnesius.

REKLAMA

Ši medicinos procedūra D. Britanijoje kainuoja 800 svarų. Skelbiama, kad injekcija laikinai padidina G tašką iki 10 pensų monetos dydžio (24,5 mm skersmens) ir iki 6 mm aukščio. Pasak dienraščio, injekcija padeda lengviau aptikti G tašką ir paverčia jį itin jautriu, o tai savo ruožtu gali sustiprinti seksualinį susijaudinimą ir pasitenkinimą.

D. Britanijos Lazerinio vaginalinio atjauninimo centras, įsikūręs Harley gatvėje Londone, pranešė pirmasis šalyje pradėjęs siūlyti šią paslaugą, rašo „The Telegraph“. Pasak centre dirbančio profesoriaus Phanuelio Dartey, „G-shot“ procedūra – reagavimas į didėjančią paklausą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes išaiškiname procedūros esmę ir patariame, kaip patikrinti save. Pacientės atsigula patogiame kabinete ir suranda jį (G tašką – red.). Kai joms tai pavyksta, mes įvedame specialų skėtiklį ir šviesos šaltinį, o moterys mums pasako, kai pasiekiame reikiamą sritį“, - pasakojo profesorius.

Pasak jo, šiandien tokia procedūra atliekama visame pasaulyje. Daktaras teigia jau atlikęs „G-shot“ penkioms moterims. „Akivaizdu, kad britai šiek tiek konservatyvūs, tačiau rezultatai fantastiški“, - profesoriaus P. Dartey žodžius cituoja „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak profesoriaus, JAV atlikti tyrimai liudija, kad 87 proc. moterų po tokios injekcijos patiria didesnį seksualinį susijaudinimą ir pasitenkinimą. Jos patiria daugiau ir ilgesnių orgazmų, dažniau pasitaiko daugybinių orgazmų, sustiprėja libido.

Klinikos atstovė spaudai tvirtino, kad „G-Shot“ – ne panacėja savo lytiniu gyvenimu nepatenkintoms ar kai kuriais atžvilgiais su savo partneriais nesuderinamoms moterims. Pasak jos, ši procedūra nėra reklamuojama kaip „gydomoji“ injekcija moterims, nepatiriančioms sekso džiaugsmų, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA

„G taško“ „sustiprinimo“ kolageno injekcijomis medicinos procedūrą sumanė ir „G-Shot“ prekės ženklą 2005 m. įregistravo Los Andžele (JAV) praktikuojantis ginekologas ir plastikos chirurgas daktaras Davidas Matlockas. Iš pradžių jis šias procedūras atlikdavo savo klinikoje, tačiau vėliau žengė platesnį žingsnį – pasiūlė jas medicinos paslaugų rinkai, išsiuntinėjęs „G-Shot“ rinkinius 35 visoje Amerikoje dirbantiems savo kolegoms. Tuose rinkiniuose buvo 30 minučių trukmės mokomoji vaizdo instrukcija, JAV Federalinės vaistų ir maisto administracijos patvirtintos kolageno dozės ir informacinės brošiūros, kuriose procedūra vadinama „revoliuciniu mokslo pasiekimu“.

REKLAMA

Pasak JAV dienraščio „San Francisco Chronicle“, tepraėjus vos savaitei po to, kai vienas D. Matlocko kolega šias brošiūras išdėliojo savo kabinete, šešios pacientės užsirašė „G-shot“ konsultacijai.

Dienraščio žiniomis, „G-shot“ injekcija 2005–2006 m. JAV iš viso buvo atlikta maždaug 250 moterų. Jos už ją sumokėjo po 1850 JAV dolerių. Nors šios procedūros populiarumas vis didėja, kai kurie amerikiečių seksologai ir kitų sričių specialistai nerimauja, kad „G-shot“ gali pradėti keisti „gero sekso“ kultūrinius standartus. Jie prieštarauja, kad ši injekcija pardavinėjama kaip „mokslo pasiekimas“, nes ji skirta ne pacientėms su kliniškai diagnozuotomis lytinėmis disfunkcijomis, o norinčioms pagerinti savo lytinį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie JAV medicinos ekspertai abejoja „G-shot“ efektyvumu: pasak jų, niekas neatliko vadinamojo „aklojo“ tyrimo, kurio metu vienoms pacientėms būtų suleista kolageno, o kitoms – vandens tirpalo. Procedūros kritikų teigimu sekso tyrimų srityje placebo efektas anaiptol ne retenybė: jei gydytojas aiškina pacientei, kad po injekcijos jos seksualinis gyvenimas pagerės, be „aklojo“ tyrimo sunku nustatyti, ar taip yra iš tikrųjų.

Daktaras D. Matlockas tokią kritiką bando atremti pasakodamas apie savo bandomąjį tyrimą, paremtą 20 pacienčių, kurioms buvo atlikta „G-shot“ procedūra, atsiliepimais. Jis teiravosi jų, ar procedūra turėjusi efektą. Pasak gydytojo, teigiamai atsakė 85 proc. moterų. Kita vertus, D. Matlocko teigimu „aklasis“ tyrimas nebūtų prasmingas, nes po kolageno injekcijos pacientės jaučia toje vietoje susidariusį kauburėlį, o vandens tirpalas greitai išsisklaido.

REKLAMA

Pasak dienraščio, kai kurie specialistai abejoja ne tik „G-shot“ efektyvumu, bet ir pačiu „G taško“ egzistavimu. Pasak jų, lig šiol nepateikta patikimų mokslinių įrodymų, kad 1950 m. vokiečių ginekologo Ernesto Gräfenbergo atrasta moterų erogeninė zona apskritai yra, arba tokių tyrimų rezultatai yra labai abejotinos vertės.

Kaip ten bebūtų, „G-shot“ smarkiai populiarėja – nors vienos injekcijos poveikis trunka tik apie 4 mėnesius, kol kolageną visiškai absorbuoja organizmas, moterų, pasirengusių brangiai mokėti už šią procedūrą, vis daugėja. „San Francisco Chronicle“ aprašė 22 metų studentės Karenos, kartu su vyru auginančios 4 metukų dukrą, įspūdžius. „Jei galėčiau pareiti namo kaip mano vyras, pasimylėti ir pajusti atsipalaidavimą, būčiau laiminga moteris, – sakė Karena, pasakodama apie tai, kodėl nusprendė užsisakyti tokią procedūrą. – Tačiau visą tą laiką aš praleidžiu bandydama susikaupti, tikėdamasi, kad tai įvyks, o viskas baigiasi nusivylimu.“

Praėjus kelioms dienoms po procedūros Karena prisipažino susigrąžinusi aistrą, bet tai dar ne viskas, pasakoja dienraštis. Kaip ji ir tikėjosi, viršūnę pasiekdavo jau po kelių minučių ir be didesnių pastangų. „Visai kaip vyras“, - apibendrino ji, rašo „San Francisco Chronicle“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų