REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teksaso pareigūnai, tiriantys bylą dėl įtariamo vaikų prievartavimo, sekmadienį paskelbė, kad iš vienos rančos, kurioje įsikūrusi atskilusi mormonų bendruomenė, buvo išvežti 183 vaikai ir moterys.

REKLAMA
REKLAMA

Toji bendruomenė yra susijusi su kalinamu daugpatystės šalininkų lyderiu Warrenu Jeffsu.

Teksaso vaikų apsaugos tarnybos atstovė Marleigh Meisner sakė, kad buvo išvežti 137 vaikai ir 46 moterys, tačiau nenurodė, kodėl jie buvo išvežti iš rančos ir ar išvyko savo noru.

REKLAMA

Tik 18-ai tos grupės narių paskirta šios tarnybos teisinė globa, telefonu sakė ji.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad bendruomenės lyderiai anksčiau atsisakė leisti pareigūnams patikrinti rančos teritoriją, bet vietos prokuroras Allisonas Palmeris „Reuters“ sakė, kad įtampa buvo sušvelninta.

„Tie gyventojai labai jautrūs dėl savo apeigų vietos. Tačiau pareigūnams, regis, pavyko taikiai su jais tai išspręsti“, - telefonu sakė jis ir pridūrė, kad policija vis dar atlieka kratą rančoje.

REKLAMA
REKLAMA

Teksaso pareigūnai į minimą rančą atvyko šią savaitę, reaguodami į pranešimus, jog vienas 50-metis vyras čia vedė nepilnametę ir susilaukė su ja vaiko.

Netoliese esančio Eldoreido miestelio šerifo departamento pareigūnas sakė, kad policininkai dirba teritorijoje visą parą, pamainomis, ir kad viskas „vyko sklandžiai“.

Ranča yra maždaug 200 km į šiaurės vakarus nuo San Antonijaus. Joje įsikūrusi atskalūniška, poligamiją praktikuojanti Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Fundamentalistinė Bažnyčia. Šiai bendruomenei iki praėjusių metų vadovavo pranašu pasiskelbęs W.Jeffsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio mėnesį Jutos teismas W.Jeffsui skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę bendrininkavimo išžaginant byloje už tai, kad jis privertė vieną 14 metų mergaitę ištekėti už jos 19 metų pirmosios eilės pusbrolio.

Dabar W.Jeffsas kali Arizonoje ir laukia teismo dėl panašių kaltinimų, susijusių su parengtinėmis vedybomis šioje valstijoje.

M.Meisner negalėjo pasakyti, kas dabar laukia iš minėtos rančos išvežtų moterų ir vaikų. Pasak jos, situacija „keičiasi kas valandą“.

Poligamija visose Jungtinėse Valstijose draudžiama, bet tokių sektų nariai vyrai paprastai oficialiai veda vieną moterį, o kitas ima į „dvasines žmonas“. Dėl to šios moterys teisiškai būna vienišos motinos ir gauna įvairias pašalpas bei paramą.

Sekta atskilo nuo Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčios (mormonų), kai ši daugiau kaip prieš šimtmetį uždraudė poligamiją. Mormonai stengiasi atsiriboti nuo atskilusių grupių, kurios vis dar ją praktikuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų