REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas šeštadienį pareiškė, kad nedarys jokių nuolaidų mainais į paskatas, kurias siūlo Vakarai, siekiantys sustabdyti Irano branduolinę programą.

REKLAMA
REKLAMA

„Iranas neparduos savo teisių mainais į paskatinimus“, - žurnalistams sakė vyriausybės atstovas Gholamas Hosseinas Elhamas. - Neprotinga pakeisti (Tarptautinę atominės energijos) agentūrą šalimis, kurios pačios turi branduolinį ginklą“.

REKLAMA

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba praėjusį mėnesį sugriežtino sankcijas Iranui už tai, kad šis ir toliau nepaisė reikalavimų liautis sodrinti uraną.

Saugumo Tarybos nuolatinės narės - Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija ir JAV - ir Vokietija įsipareigojo išplėsti 2006 metų pasiūlymą dėl ekonominių paskatų Iranui mainais už urano sodrinimo sustabdymą.

Tačiau Iranas praėjusį mėnesį atmetė tolimesnes derybas su šiuo šešetu sakydamas, kad rūpintis jo branduoline programa priklauso išskirtinai JT priežiūros agentūrai - TATENA.

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas penktadienį pareiškė, jog atmes bet kokias naujas paskatas, kurias pasaulio valstybės siūlo mainais į urano sodrinimo sustabdymą.

„Tai ne derybų reikalas“, - pasak Japonijos naujienų agentūros Kyodo News, sakė M.Ahmadinejadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų