REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai panoro perkrikštyti Vilniaus universiteto (VU) bibliotekos kiemelį buvusio bendražygio Rolando Pavilionio vardu, rašo „Vilniaus diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus vos dvejiems metams po buvusio Vilniaus universiteto rektoriaus ir politiko R.Pavilionio mirties, „tvarkiečiai“ užsimojo įamžinti jo atminimą. Pirmasis pasiūlymas buvo pakeisti Šv.Jono gatvės dalies pavadinimą į R.Pavilionio. Prieš karą ši gatvės dalis buvo vadinama pirmojo Vilniaus universiteto rektoriaus Petro Skargos vardu, tačiau vėliau nuspręsta nebemaišyti ir visai gatvei palikti vieną pavadinimą.

REKLAMA

„Nuo šitos idėjos pavyko juos atkalbėti, tačiau dabar sugalvojo dar didesnę nesąmonę - pavadinti R.Pavilionio vardu Vilniaus universiteto bibliotekos kiemą. Universiteto teritorija labai aiški. Tas kiemas, kuriame yra paminklas K.Donelaičiui, nuo seno vadinamas bibliotekos kiemu. Kodėl turėtume tai keisti, negi Vilniuje vietų mažai?“, - piktinosi savivaldybės Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos pirmininko pavaduotojas Antanas Rimvydas Čaplinskas.

REKLAMA
REKLAMA

A.R.Čaplinskas idėjos autoriams geriau siūlo rinktis skverelį Naugarduko gatvėje, šalia VU Chemijos fakulteto, arba vietą prie observatorijos Čiurlionio gatvėje, netoli kurios gyveno R.Pavilionis, tik ne šią, pavadinimą jau turinčią vietą.

Paprastai apie objektų pavadinimą žymaus žmogaus vardu pradedama svarstyti praėjus dešimčiai metų po jo mirties. Tačiau tai - tik paprotys, neturintis teisinio pagrindo, todėl gali būti, kad R.Pavilionio vardas bus įamžintas kur kas anksčiau.

„Nenori jie dešimt metų laukti, bandys jau per artimiausią savivaldybės tarybos posėdį šią idėją prastumti“, - mano A.R.Čaplinskas.

„Tvarkiečių“ pirmininko pavaduotojo Rimo Antano Ručio teigimu pasiūlymą įamžinti R.Pavilionio atminimą partija teikė, tačiau dėl vietos, jo žiniomis, dar nėra apsispręsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų