REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik gegužės pabaigoje sezoną pradedantis dukart olimpinis, pasaulio bei Europos čempionas Virgilijus Alekna savo vardo planetos disko metikų varžybas Kaune surengs birželio 8 dieną kartu su trečią kartą rengiamu "EAA Permit Meeting Kaunas 2008" lengvaatlečių turnyru.

REKLAMA
REKLAMA

"Disko metikų varžybos vyks jau ketvirtą kartą. Antrą kartą jos bus surengtos Kaune, kadangi iki šiol Vilniuje neturime tinkamo stadiono. Manau, jog į varžybas atvyks pajėgiausi planetos disko metikai",- penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo V. Alekna, kuris olimpinį sezoną ketina pradėti gegužės 24 dieną turnyru Olandijoje.

REKLAMA

Lietuvos disko metimo lyderis negalėjo įvardinti konkrečių varžybų Kaune dalyvių, kadangi "visi sportininkai turi savo varžybų grafikus", todėl apie varžovus turnyre bus galima kalbėti likus 4-6 savaitėms iki turnyro pradžios.

Pagrindiniu šio sezono startu V. Alekna laikąs rugpjūčio mėnesio Pekino (Kinija) vasaros olimpines žaidynes, kuriose, sportininko vertinimu, nugalėtojas diską turėtų numesti ne mažiau 70 m.

"Varžybos Kaune man pus trečios arba ketvirtos šiame sezone, o iki olimpiados dalyvausiu dar viename-dvejuose turnyruose. Pasirengimo procesas vyksta įprastai. Finansavimo trūkumo nejaučiu. Esu geros fizinės būklės",- spaudos konferencijoje sezono išvakarėse tvirtino disko metikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su disko metikų varžybomis Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) kartu su Kauno miesto savivaldybe trečią kartą organizuoja tradiciniu tapusį "EAA Permit Meeting Kaunas 2008" turnyrą, kurio visą sąmatą sudarys bemaž 800 tūkst. litų, o prizų fondui bus skirta ne mažiau 300 tūkst. litų.

"Keturiolikos rungčių turnyre Kaune laukiame daugiau nei 100 lengvaatlečių. Sportininkai kovos ne tik dėl piniginių prizų, tačiau ir dėl dviejų Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus taurių - geriausiam turnyro Lietuvos lengvaatlečiui bei šuolių į tolį varžybų nugalėtojui",- sakė Virginijus Daukšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, turnyre Kaune vyrų bei moterų estafetėse (4 po 100 m) bus kovojama ne tik dėl apdovanojimų, tačiau ir dėl olimpinių normatyvų bei kelialapių į Pekino vasaros žaidynes.

"Šiai dienai mes jau turime 21 sportininką, kuris įvykdė olimpinį normatyvą, todėl į Pekiną vyksti galėtų 15 lengvaatlečių. Tikimės, jog dar 4-5 sportininkai iškovos kelialapius į olimpines žaidynes. Galbūt pirmą kartą Lietuvos istorijoje tai padaryti pavyks estafetės komandai",- tvirtino V. Daukšys.

Jis apgailestavo dėl vilkinamo nacionalinio stadiono Vilniuje statybos bei teigė, jog lengvaatlečiai Lietuvoje neturintys tinkamo maniežo ne tik treniruotėms ne sezono metu, bet ir turnyrams rengti.

"Blogai, kuomet sportas painiojamas su politika. Nuo to kenčia sportininkų interesai. Man maniežo nereikia - aš galiu ir užsienyje sezonui ruoštis. Sporto bazių reikia jaunimui. Juk negalima išugdyti būsimųjų čempionų gatvėse ar miškuose",- konstatavo Lietuvos disko metimo lyderis V. Alekna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų