REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ignalinos rinktinės Puškų užkardos pasieniečiai žino, kad geriausia investicija - piniginė parama medžiotojų būreliui. Tam, kurio narys - užkardos vadas Rimas Stundžėnas. Pats, pasak pareigūnų, aktyviai agituojantis pavaldinius būti dosnius ir sąmoningus, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Užtenka tik parašo

Į „Respublikos“ redakciją kreipęsi Puškų užkardos pasieniečiai tikino - atsibodo. Atsibodo kasmet vaikščioti į R.Stundžėno kabinetą, klausytis jo meilikavimų ir netiesioginių raginimų.

REKLAMA

Pasak pasieniečių, vadas jau nebe pirmus metus domisi, kam pavaldiniai paaukojo 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio. Tiek įstatymai kartą per metus leidžia skirti įvairių įstaigų ir organizacijų paramai.

Pareigūnai teigė, kad ypatingo R.Stundžėno dėmesio sulaukia tie, kurie dar būna neapsisprendę. Tokiems vadams leidžia suprasti, jog jam būtų velniškai džiugu ir malonu, jei parama atitektų medžiotojų būreliui. Tam, kurio narys - ir jis pats.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, galima nesutikti, bet dalis pareigūnų tiesiog nenori turėti problemų. Galbūt jų ir nebūtų, tačiau vadas lieka vadas. Norės - paskatins, norės - papeikimą parašys. O lojaliems pareigūnams, manau, tai tikrai negresia“, - samprotavo vienas iš pašnekovų.

Jo žodžiais, lojalumą R.Stundžėnui per kelerius metus jau pademonstravo nemaža dalis užkardos pareigūnų. Juolab kad ir vargti nereikia: sutikusiems užtenka pasirašyti ant tuščio blanko. Visus kitus biurokratinius formalumus sutvarko pats R.Stundžėnas.

Pradėtas patikrinimas

Pats Puškų užkardos vadovas vakar kalbėti su „Respublika“ nepanoro. Kvietė atvažiuoti į svečius, esą tuomet viską paaiškins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto apie vadui mestus pavaldinių priekaištus jau žino ir daugiau žmonių. Pavyzdžiui, Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos pirmininkas Vladimiras Banel.

Jo žiniomis, šiemet keli Puškų užkardos pasieniečiai jau susigundė R.Stundžėno pasiūlymais ir parėmė jo atstovaujamą medžiotojų būrelį. Profsąjungos pirmininko teigimu, pernai tokių pareigūnų buvo net keliolika. „Tai vyksta jau keletą metų“, - sakė V.Banel.

Jo žodžiais, jau yra parašytas skundas centriniam Valstybės sienos apsaugos tarnybos padaliniui. „Kiek žinau, jis buvo perduotas Ignalinos rinktinės Imuniteto poskyriui. Pavesta informaciją patikrinti, patikrinimas tik prasidėjo. Matysime, kaip jis baigsis ir koks bus rezultatas. Iš tikrųjų tai yra nenormalu ir tai reikėtų sustabdyti“, - tvirtino V.Banel.

Tuo tarpu Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis teigia, kad išklausius tik vieną pusę, nederėtų daryti jokių išvadų. „Tačiau jei šie faktai - tiesa, galima įžvelgti ne visai etišką vado elgesį ir galbūt viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą. Raginčiau pateikti informaciją ministerijai, tai būtų pagrindas atlikti tarnybinį patikrinimą“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų