REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeši buvusios Pilietinės demokratijos frakcijos nariai perėjo į socialdemokratų frakciją. Frakcijos byrėjimą lėmė antradienį apie perbėgimą pas socialdemokratus paskelbęs Vladimiras Orechovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo Statutą frakciją turi sudaryti mažiausia 7 nariai, todėl jo paskelbimas apie pasitraukimą reiškė frakcijos sunaikinimą. Formaliai V. Orechovas į socialdemokratų frakciją perėjo tik ketvirtadienį, apie tai paskelbus plenariniame posėdyje. Kartu su juo perėjo Algirdas Ivanauskas, Juozas Jaruševičius, Petras Baguška, Andrius Baranauskas ir Viktoras Muntianas.

REKLAMA

Vienintelis pas socialdemokratus neperėjęs pilietininkas - laikinasis Pilietinės demokratijos partijos vadovas Algimantas Matulevičius.

Anksčiau skelbta, kad A. Matulevičius gali pereiti į Tėvynės sąjungos frakciją. Pastarasis tokias kalbas nei paneigė, nei patvirtino. „Šiandien apie tokius žingsnius per anksti kalbėti“, - paslaptingai kalbėjo PDP pirmininkas.

Seimo TS frakcijos seniūnė Irena Degutienė sakė, kad pilietininkai pas konservatorius dar nesiprašė. Jei konservatoriai sulauktų tokio prašymo, jį būtinai apsvarstytų. Tačiau I.Degutienė nebūtų linkusi pritarti, kad pilietininkai įsilietų į TS frakciją. Anot jos, perbėgėliai kelia abejonių dėl savo vertybinių įsitikinimų. „Mano nuomone, tai - diskutuotinas klausimas. Neigiamai vertinu žmonių vaikščiojimą iš frakcijos į frakciją ar iš partijos į partiją“, - „Lietuvos žinioms“ pažymėjo I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų