REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį vykusiose UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse tarpusavyje žaidusiems dviem Anglijos klubams išsiaiškinti santykių nepavyko, o štai aistringai savų sirgalių palaikoma „Fenerbahce“ ekipa kiek netikėtai sugebėjo įveikti Londono „Chelsea“. Taigi turkai įgijo vieno įvarčio pranašumą prieš atsakomąjį susitikimą išvykoje.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiulį ažiotažą sukėlusi ir viso pasaulio futbolo aistruolių dėmesį sukausčiusi dviejų Anglijos komandų akistata Londono „Emirates“ stadione prasidėjo gana atsargiai. Pirmasis rimčiau varžovų vartams pagrasino šeimininkų puolėjas Robinas van Persie – iš pradžių jis smūgiavo šiek tiek netiksliai, o kitos atakos metu jau prisitaikęs privertė į kovą stoti ir „Liverpool“ vartininką iš Ispanijos Pepę Reiną, kuris įspūdingu šuoliu sugebėjo neutralizuoti iškilusį pavojų. Tiesa, neilgam, nes po pakelto kampinio gynėjų be priežiūros paliktas „Arsenalo“ puolėjas Emmanuelis Adebayoras galva pasiuntė kamuolį į šį kartą jau bejėgiu buvusio P. Reinos ginamus vartus – 23 min. 1:0.

REKLAMA

Svečių ekipa greitai atkuto ir jau po poros minučių nutraukė dar nenurimusį po neseniai pasiekto įvarčio „Arsenalo“ gerbėjų džiaugsmą. Po gražios Fernando Torreso ir Steveno Gerrardo kombinacijos pastarasis atliko tikslų perdavimą šeimininkų baudos aikštelėje buvusiam Dirkui Kuytui, kuris ir išlygino rezultatą – 1:1. Po tokios aktyvios ir rezultatyvios rungtynių pradžios komandos kiek nurimo ir iki pertraukos nebenuveikė nieko įsimintino.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame kėlinyje aktyvesni buvo „Arsenalo“ žaidėjai – jie beveik dvigubai ilgiau kontroliavo kamuolį, turėjo teritorinį pranašumą, sukūrė daugiau pavojingų išpuolių, bet turėtos persvaros jiems nepavyko paversti įvarčiu. Savo galimybėmis nepasinaudojo Theo Walcottas, Emmanuelis Eboue, Nicklasas Bendtneris. Taigi „Liverpool“ komandai pavyko atsilaikyti ir prieš atsakomąjį susitikimą ji yra kiek geresnėje padėtyje, nes Rafaelio Benitezo vadovaujamam klubui pakanka ir nulinių lygiųjų savo aikštėje, kad patektų į turnyro pusfinalį. Tiesa, Londono „Arsenalo“ strategas Arsenas Wengeras po rungtynių, nors ir neslėpė nusivylimo rezultatu bei teisėjų darbu, dar neskubėjo laidoti savo futbolininkų vilčių ir teigė nepraradęs optimizmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitame mūšyje susigrūmė dar viena Anglijos ekipa Londono „Chelsea“ ir turnyro išsišokėlė Stambulo „Fenerbahce“ komanda. Nuo pat rungtynių pradžios svečiai rimtai ėmėsi darbo ir bandė įrodyti, kas yra tikrieji šių rungtynių šeimininkai. Pirmuosius dividendus už savo aktyvumą anglų klubas gavo jau 13 min., kai po Florento Maloudos skersuoto į baudos aikštelę kamuolio turkų puolėjas de Souza Deividas atliko tai, kas iš jo ir reikalaujama – pelnė įvartį. Deja, vietiniams aistruoliams jis visai nesuteikė džiaugsmo, nes kamuolys atsidūrė savuose vartuose. Londono ekipa nebuvo tokia dosni ir dovanų šeimininkams nesirengė įteikti: 18 min. Michaelio Essieno maždaug iš 25 metrų labai stipriai smūgiuotas kamuolys pataikė į vartų skersinį. Tokia susitikimo pradžia nežadėjo nieko gero Stambulo „Fenerbahce“ klubui, kuris per visą pirmą kėlinį taip ir nesugebėjo sukurti nieko pavojingesnio.

Situacija kardinaliai pasikeitė po pertraukos. Nors atakavo ir vieni, ir kiti, iki pat 64 min. ekipoms nesisekė pakeisti švieslentėje degusių skaičių. Tik prieš 10 min. aikštėje pasirodęs Stambulo komandos legionierius iš Anglijos Colinas Kazimas Richardsas, 64 min. sugebėjo išvengti nuošalės pinklių ir šaltakraujiškai nuginkluoti „Chelsea“ vartų sargą Carlą Cudicinį- 1:1. Po akimirkos jau svečių saugas Michaelis Ballackas patikrino turkų vartininko budrumą, bet Demirelis šį egzaminą išlaikė. Baigiantis rungtynėms savo kaltę išpirkti pavyko ir įvarčio į savus vartus autoriui S. Deividui. Apmaudi pirmajame kėlinyje padaryta puolėjo klaida buvo greitai pamiršta, kai jis 81 min. įmušė reto grožio įvartį į „Chelsea“ vartų viršutinį kampą šūviu iš maždaug 30 metrų. Rungtynės taip ir baigėsi – 2:1 „Fenerbahce“ naudai. Tai reiškia, kad turkai prieš atsakomąjį susitikimą turės trapią persvarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų