REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinis Zimbabvės Judėjimas už demokratinius pokyčius (JDP) trečiadienį paskelbė, kad šios partijos lyderis Morganas Richardas Tsvangirai yra teisėtas prezidento rinkimų nugalėtojas - tai skelbiama JDP turimais duomenimis apie savaitgalį buvusius rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos generalinis sekretorius Tendai Biti pranešė, kad M.Tsvangirai surinko 50,3 proc. balsų, o prezidentas Robertas Mugabe, atstovaujantis valdančiajai partijai ZANU-PF - 43,8 proc.

REKLAMA

„Vadinasi, jis (M.Tsvangirai) peržengė 50 proc. slenkstį, todėl antrojo turo nebereikės“, - sakė T.Biti žurnalistams.

„Kalbant paprastai, jis laimėjo rinkimus Morganas Richardas Tsvangirai yra naujas Zimbabvės Respublikos prezidentas, be antrojo turo“, - paaiškino jis ir pridūrė, kad jo partija parlamente turės iš viso 110 vietų, iš kurių 11 teks įstatymų leidėjams iš frakcijos, atskilusios nuo M.Tsvangirai partijos.

REKLAMA
REKLAMA

R.Mugabės partija ZANU-PF šalies parlamente turės 96 vietas, pažymėjo T.Biti.

Jis dar patikslino, jog „protesto atveju“ sutiktų, kad būtų antras turas, nes formaliai kandidatas skelbiamas laimėjusiu, jeigu už jį balsavo mažiausiai 51 proc. rinkėjų.

Todėl T.Biti ragino 28-erius metus šalį valdžiusį R.Mugabe pripažinti pralaimėjimą ir išvengti „keblumų“.

R.Mugabe vyriausybė iš karto atmetė JDP pareiškimą ir pabadino jį „trokštamu“.

„Prezidentas R.Mugabe neis niekur“, - per „Sky“ televiziją pabrėžė informacijos viceministras Bright Matonga.

„Jeigu JDP mano laimėję, kodėl jie nepalaukia. Kam toks skubėjimas? - sakė viceministras. - Tegu tai praneš oficialūs šaltiniai“.

Atrodo, kad R.Mugabe vyriausybė, pateikdama savąją prognozę, jau pratina piliečius prie minties, jog antrąjį rinkimų turą būtina surengti per tris savaites.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų