REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę investuotojai ir toliau lieka pasyvūs - antradienį, balandžio 1 dieną, bendra Vilniaus vertybinių popierių biržos apyvarta siekė 4,45 mln. litų, iš jų 4,08 mln. litų teko Oficialiojo sąrašo įmonių akcijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso sandorių buvo 587, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai - 9 ir 11. OMXV indeksas sumenko 0,09 proc., iki 466,44 punkto ribos.

REKLAMA

Lyderio pozicijos atiteko Alytaus „Snaigės" akcijoms - sudarius du sandorius jų parduota už 1,74 mln. litų. Lieka tik tikėtis, kad pasibaigęs pirmas ketvirtis ir įmonių veiklos rezultatų skelbimas pagyvins rinką, tačiau stebuklas, matyt, neįvyks.

Šią savaitę pasaulio rinkos laukia dviejų pranešimų: indekso ISM, parodančio aktyvumą JAV pramonėje, o penktadienį - duomenų iš JAV darbo rinkos. Abu šie rodikliai parodys, ar tikrai JAV ekonomiką jau yra apėmusi recesija. „Raiffeisen" banko analitikai prognozuoja, kad šių rodiklių paskelbimas gali pabloginti investuotojų nuotaikas visose pasaulio biržose.

REKLAMA
REKLAMA

JAV biržos prekybos sesiją pirmadienį baigė kilimu, tačiau vertinant šių metų pirmo ketvirčio rezultatus paaiškėja, kad šis laikotarpis JAV biržoms buvo pats blogiausias per pastaruosius penkerius metus. Taip yra dėl vis labiau ryškėjančių recesijos požymių ir todėl, kad dėl kreditų krizės išaiškėja vis naujų aukų - finansų kompanijų ir bankų. Per pirmąjį šių metų ketvirtį biržos indeksas Dow Jones nukrito 7,6 proc., S&P 500 - 9,9 proc., o Nasdaq - 14,1 procento.

Antradienį Europoje pirmą dienos pusę biržų indeksai beveik vieningai kilo aukštyn. Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx 600 per dieną buvo pakilęs 0,3 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų