REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariai trečiadienį portalui “Balsas.lt“ reiškė nuomonę, jog būtina ištirti galimą Viktoro Muntiano šantažavimo faktą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį atsistatydindamas iš Seimo pirmininko pareigų V. Muntianas nepaneigė Seimo salėje nuskambėjusių teiginių, jog jį galėjęs šantažuoti socialliberalas Antanas Valionis ar dar kažkas iš valdančiosios koalicijos. Pats socialliberalas tuoj pat paskelbė kreipęsis į prokurorus ir reikalausiąs išaiškinti, ar jam metami kaltinimai teisingi.

REKLAMA

Kalbinti įvairių frakcijų Seimo nariai sakė, jog išsiaiškinti tiesą reikia.

Konservatorių partijos lyderis Andrius Kubilius portalui „Balsas.lt“ sakė, kad iš V. Muntiano žodžių galima suprasti, jog yra informacijos apie už pinigus prieš jį vykdytas viešųjų ryšių akcijas. „Manau, kad į šiuos žodžius turi būti sureaguota ir faktai ištirti -  ką čia daugiau pakomentuosi,“ – sakė A. Kubilius.

Liberalcentristas Jonas Čekuolis pabrėžė, jog specialiosios tarnybos, kurios ne vieną mėnesį stebėjo V. Muntianą, tikriausiai įrašė tuos pokalbius, apie kuriuos kalba buvęs Seimo pirmininkas. „Galima būtų ir atsukti juostelę,“ – pusiau juokais sakė J. Čekuolis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų Sąjūdžio atstovas Petras Auštrevičius apskritai išreiškė nusistebėjimą, kaip Seimo pirmininko kabinete galėjusi atsirasti pasiklausymo aparatūra. „Kur tuomet Seime jos nėra?“- retoriškai teiravosi Seimo narys. Anot jo, nieko nepaaiškino ir generalinio prokuroro atsakymai Seimo nariams. „Paaiškėjo, kad yra tyrimas, bet nėra jokių kaltinimų. Kyla minčių, kad V. Muntianas žino daugiau už kitus ir jaučiasi nesaugus. Tai galbūt paaiškina jo greitą atsistatydinimą. Tokiomis aplinkybėmis jį tikrai nesunkiai galėjo kas nors šantažuoti. Tame tarpe ir iš valdančiosios daugumos,“- samprotavo P. Auštrevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

........

V. Muntianas iš Seimo pirmininko pareigų atsistatydino antradienį. Pasak jo, šalyje vykdomos viešųjų ryšių akcijos, formuojamas atitinkamas Lietuvos įvaizdis, kuris būsiąs pateiktas ir rudens rinkimuose. Seimo pirmininkas, aiškiai turėdamas omenyje buvusius bendražygius iš Darbo partijos, pabrėžė, jog tie, kas anksčiau labiau buvo linkę slėptis Maskvoje, dabar labai pamilo Lietuvą. „Labai jaudinuosi dėl to, kad mėginama manipuliuoti teisėsaugos institucijomis. Tikiu, kad Seimas sugebės užkirsti tam kelią,“ -  sakė V. Muntianas.

REKLAMA

V. Muntianui kėdė susvyravo prasidėjus vadinamajai „Kauno savivaldybės“ bylai, kuomet jis buvo įtartas dalyvavęs machinacijomis žemės sklypais Kauno rajone.

Kalbėdamas Seime V. Muntianas patvirtino, kad buvo susitikęs su korupcijos byloje įtariamu Kauno apskrities viršininko pavaduotoju Virginijumi Vizbaru ir sumokėjo jam 2000 litų, tačiau mokėjęs ne jam asmeniškai, o už atliktą darbą.

Iš Seimo tribūnos jis išdėstė versiją, atseit tarpininkavęs civilinėje sutartyje. Neva į Seimo pirmininką kreipėsi Vilhelmas Grūdė (Lietuvos arklių augintojų asociacijos prezidentas), kuris liko nepatenkintas „sklypų perskirstymo“ Kaune sąlygomis. Mokestis buvęs  keliasdešimt kartų aukštesnis nei sklypų vertė. Seimo pirmininkas sutiko padėti. 

REKLAMA

V. Muntianas kreipėsi  į kelis pareigūnus, kurie  paaiškino, kad sandorį galima sudaryti pigiau - viso labo už 2 tūkst. litų. Vėliau tą sklypą turėjęs pirkti V. Muntiano giminaitis Vasiliauskas. Parlamento vadovo teigimu, su V.Vizbaru jie buvo sudarę žodinį susitarimą, kad pastarasis suras jam įmonę, kuri sutvarkytų visus sklypo padalijimo reikalus, nes V. Muntianas esą nenorėjęs vargti.

Seimo vadovas taip pat pabrėžė, kad nenorėjo pakeisti žemės paskirties, o tik padalinti sklypą. V.Muntianas neigė bet kokius kaltinimus kyšininkavimu.

Parlamentarų Seimo pirmininko pasiteisinimai neįtikino. Parašus dėl jo interpeliacijos jau buvo surinkusi Darbo partijos frakcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų