REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį sužaistos dvejos pirmosios Čempionų lygos futbolo turnyro ketvirtfinalio rungtynės, kuriose pergales iškovojo abi išvykoje žaidusios komandos -  „Manchester United“ (Anglija) ir „Barcelona“ (Ispanija).

REKLAMA
REKLAMA

Anglijos čempionai 2:0 (1:0) Italijos sostinėje palaužė „Romos“ ekipą. Didžiąją rungtynių dalį iniciatyvą turėjo ir varžovų vartams pavojingais išpuoliais grasino būtent italų klubo futbolininkai, bet jiems niekaip nepavyko išnaudoti susikurtų progų. Pirmajame kėlinyje arti tikslo buvo Christianas Panučis ir Mirko Vučiničius, tačiau jiems pritrūko tikslumo. „Manchester United“ žaidėjai, atlaikę priešininkų spaudimą, patys pabandė sukurti pirmą aštresnę ataką ir ji iškart buvo vainikuota sėkme - 39 min. pasižymėti pavyko puikią sportinę formą įgijusiam Cristiano Ronaldo.

REKLAMA

Po pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė ir šeimininkai su dar didesniu nusiteikimu užgriuvo Anglijos čempionų vartus. Išlyginamąjį įvartį galėjo pelnyti Maxas Tonetto, komandos kapitonas Christianas Panučis bei puolėjas Mirko Vučiničius, bet atskirais epizodais arba patikimai sužaisdavo svečių vartininkas Edwinas van der Saras, arba nuo „Romos“ vienuolikės tiesiog nusisukdavo fortūna. Panašu, kad futbolo dievai tą vakarą vilkėjo Mančesterio ekipos marškinėlius, nes po grubios italų klubo vartų sargo Doni klaidos 66 min. Waynas Rooney įmušė antrąjį įvartį. Rungtynėms artėjant į pabaigą šeimininkai galutinai palūžo ir anglų komanda galėjo dar labiau įtvirtinti savo pranašumą bei iki minimumo sumažinti ir taip jau nedidelius „Romos“ šansus pasiekti revanšą per atsakomąjį susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kitose rungtynėse ne pačius geriausius laikus išgyvenanti „Barcelona“ (Ispanija) ekipa vis tik sugebėjo parklupdyti namie rungtyniavusius Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietija) futbolininkus. Vienintelį įvartį 12-ąją pirmojo kėlinio minutę įmušė jaunasis talentas Bojanas Krkičius. Svečių klubas net po greitai pelnyto įvarčio nesiruošė atiduoti varžovams iniciatyvos ir atsitraukti į gynybą. Kiek rimčiau pagrasinti Ispanijos superklubo vartams „Schalke“ žaidėjai sugebėjo tik antrojo kėlinio pradžioje - po Christiano Pandero smūgio visą savo meistriškumą buvo priverstas pademonstruoti „Barcelonos“ vartininkas Victoras Valdesas. Vėliau vokiečių komandos vizitai svečių aikštės pusėje tapo dažnesni ir pavojingesni, bet „Barcelonos“ vienuolikei pavyko išlaikyti savo vartus sausus iki pat finalinio rungtynių švilpuko ir išsivežti labai svarbią pergalę.

Atsakomosios rungtynės po savaitės bus žaidžiamos Mančesteryje ir Barselonoje.

Kiti du pirmieji ketvirtfinalio susitikimai tarp Londono „Arsenal“ ir „Liverpool“ bei Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir Londono „Chelsea“ (Anglija) vyks šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų