REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerija pradėjo informacinę kampaniją ,,Pastebėk gerą policininką“, kuria nori paskatinti gyventojus kalbėti apie gerus policininkų darbus ir tinkamai atliktą pareigą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pranešimo, šia akcija siekiama surinkti žmonių papasakotas kasdienes istorijas ir jas perduoti visuomenei.

REKLAMA

Apie garbingus policininkus gyventojai galės papasakoti paskambinę nemokamu telefono numeriu 8 800 50112, pildyti akcijos anketas seniūnijose, interneto puslapyje www.pastebek.lt. Anketas bus galima užpildyti beveik 900-uose Viešųjų interneto prieigos taškų.

Akcijos globėjais tapo vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, Vilniaus Arkikatedros administratorius kunigas Ričardas Doveika ir Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Algis Strelčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

,,Lietuvoje dirba 11 tūkstančių policijos pareigūnų. Jų pareiga - užtikrinti šalies gyventojų saugumą ir rimtį. Dauguma jų - garbingi pareigūnai, nepriekaištingai, kantriai ir tyliai atliekantys kasdienę savo pareigą", - pristatydamas akciją sakė vidaus reikalų ministras R.Čiupaila.

Tačiau, pasak ministro, visuomenės apklausos rodo, kad tik pusė šalies gyventojų policijos pareigūnų darbą vertina teigiamai ir pasitiki jais. Tai lėmė daugybė priežasčių. Viena jų - niekas nepastebi dorai dirbančio policininko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Visi skuba paskleisti pareigūno klaidą, o geram darbui nerandama žodžių. Todėl kaip šaukštas deguto sugadina visą medaus statinę, taip kelių pareigūnų netinkamas elgesys iškreipia visos policijos įvaizdį. Atsakingai sakau - netiesa, kad visi jie ,,tokie". Neabejoju, kad ir kiekvienas Jūsų ne kartą susidūrėte su reikliu, drąsiu, doru, atsakingu, narsiu ir garbingu pareigūnu", - pabrėžė ministras R.Čiupaila.

Pasak ministro, geras pavyzdys - užkrečiamas. Visai Lietuvai papasakota pastebėto gero policininko istorija ne tik bus didžiausia padėka jam, bet privers pasitempti visus policijos pareigūnus.

REKLAMA

,,Lietuvoje yra labai daug savo profesiją gerbiančių ir savo darbą vertinančių policininkų. Kiekvieną dieną nuoširdžiai ir atsakingai atlikdami savo pareigas ir saugodami Jūsų ramybę, šie žmonės nusipelnė būti pastebėti ir įvertinti ir kasdien policijos vadovus pasiekia žmonių padėkos, bet jos pasiekia tik pareigūnus, o visuomenė apie tai nesužino", - pažymėjo Policijos generalinis komisaras V.Telyčėnas.

Pasak generalinio komisaro, dažnai užtenka paprasto ir nuoširdaus ,,ačiū" ir jautiesi reikalingas ir naudingas visuomenei.

REKLAMA

,,Didžiuojuosi tuo, kad mūsų šeimos spintoje kabo dvi uniformos: mano kunigo sutana ir mano brolio policininko uniforma. Mes kiekvienas ilgimės gėrio informacijos, todėl ši kampanija - išlaisvintas širdies poreikis. Tai iššūkis visai visuomenei ir kiekvienam žmogui. Tai priminimas mums visiems pažvelgti vieniems į kitus. Puikiai žinau, kad pasitikėjimas yra visuomenės pagalba policijai. Todėl šiandien drąsiai galiu pasakyti, kad aš didžiuojuosi policininkais", - sakė akcijos globėjas R.Doveika.

Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Algis Strelčiūnas atkreipė dėmesį, kad šioje kampanijoje aktyviausia turėtų būti bendruomenė. Žmonės turi patys kalbėti apie policininką, kurį dažniausiai sutinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Gyventojai atsikratę abejingumo ir įsijungę į šią akciją ar pradėdami savo iniciatyvas ir veikdami kartu su policijos pareigūnais, bendraudami su jais pasieks, kad kiekvienas mūsų kiemas, gatvė būtų saugi", - sakė A.Strelčiūnas.

Iki liepos mėnesio pradžios žmonių bus pasidalyti savo kasdiene patirtimi, kasdien vykstančiais gerais darbais. Visi jie pateks į interneto puslapį www.pastebek.lt, žiniasklaidą, apie juos bus kuriami trumpi vaizdo siužetai, kurie bus talpinami internete.

Liepos mėnesį bus sukviesti gyventojai, seniūnai, savivaldybių atstovus į baigiamąjį akcijos renginį, kuriame bus apdovanoti aktyviausieji.

Nuotraukas, vaizdo siužetus iš spaudos konferencijos galima rasti akcijos tinklalapyje www.pastebek.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų