REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu - pirmadienį Gyvūnų globos ir kontrolės tarnyboje „Nuaras“ operuotas rotveilerių veislės mišrūnas, kuriam nežinomas piktavalis sušaudė šonus, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiai sužeistas keturkojis prieš pat vidurdienį atšliaužė pagalbos į vieną senajame Žaliakalnyje esančios A.Mackevičiaus gatvės kiemą. Susijaudinę kiemo šeimininkai puolė skambinti „Nuaro“ darbuotojams.

REKLAMA

Ne pirmas kartas

Sužalotas gyvūnas, kurio šonuose žiojėjo keturios šautinės žaizdos, operuotas ilgiau nei dvi valandas.

„Nuaro“ veterinarijos gydytojas iš žaizdų išėmė į gumines kulkas panašių svetimkūnių. Jo manymu, sadistas buvo ginkluotas oriniu šautuvu, užtaisomu plastikiniais šoviniais. Policijoje neatmetama galimybė, kad tai galėjo būti ir šratinis pistoletas, parduodamas ginklų parduotuvėse be specialaus leidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak kvietusiųjų į pagalbą „Nuarą“, sužeistas keturkojis tikriausiai yra kaimynų šuo.

Anot jų, kaimynystėje gyvena tėvas su sūnumi, mėgstantys pašaudyti. Dažniausiai jų taikiniu tampa gyvūnai. Šis atvejis - ne pirmas kartas, tik anksčiau niekas apie tai nepranešė policijai.

Kieno eilė rytoj?

Ir šį kartą į pareigūnus pagalbos kreipėsi ne sužeisto šuns šeimininkas, o šio įvykio sukrėsta „Nuaro“ direktorė Jurgita Gustaitienė.

Kam priklauso šis maždaug dvejų metų mišrūnas, vakar po pietų dar nežinota - jis buvo tebeglobojamas „Nuaro“. Gali būti, kad šuns šeimininkas net neįtaria, kas nutiko jo augintiniui, arba nežino, kur jo ieškoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apie visuomenės išsivystymo lygį galima spręsti pagal tai, kaip ji elgiasi su gyvūnais“, - LŽ citavo vieną garsių humanistų J.Gustaitienė.

Šunį operavusio veterinarijos gydytojo teigimu, į keturkojį šauta iš nedidelio atstumo.

„Šiandien - kaimynų šuo, rytoj - pats kaimynas ar jo vaikas“, - nuogąstavo veterinarijos gydytojas.

Aplinkybės neaiškios

Neaišku, ar nukentėjęs šuo nutrūko nuo grandinės iš skausmo (ant sužeistojo kaklo buvo likę jos likučių), ar tapo kieno nors taikiniu, kai, pavyzdžiui, nutrūkęs atklydo į svetimą kiemą.

REKLAMA

Vakar iki pavakarės įtariamasis šiuo nusikaltimu, už kurį gresia viešieji darbai arba bauda iki 13 tūkst. litų, arba areštas nuo 15 iki 90 parų, arba laisvės atėmimas iki 1 metų, dar nebuvo rastas. Žiaurus elgesys su gyvūnais įtrauktas į tą patį Baudžiamojo kodekso skirsnį

„Nusikaltimai dorovei“, kaip ir pelnymasis iš kito asmens prostitucijos, įtraukimas į ją ar pornografijos platinimas.

„Nustatę įtariamąjį, mėginsime aiškintis ir kitus atvejus, apie kuriuos pasakoja kaimynai“, - LŽ tikino Kauno m. Centro policijos komisariato, kurio valdose įvyko šis incidentas, viršininkas Gintautas Dirmeikis. Apie ketinimų rimtumą byloja ir tai, kad šį įvykį tiria ne nuovados, o Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Greta ČIŽINAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų