REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimo vakariniame posėdyje Prezidento patarėja Aušra Rauličkytė pristatė parlamentarams nutarimo dėl Kęstučio Lapinsko skyrimo Konstitucinio teismo KT pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

Kęstutis Lapinskas sakė sutinkąs kandidatuoti todėl, kad jo darbo stažas KT yra didžiausias – dvylika metų. Be to, kandidatas pabrėžė, jog jam teko asmeniškai rengti galiojančios Lietuvos Konstitucijos projektą ir Konstitucinio teismo įstatymą, dalyvauti kuriant šalies teismų sistemą, dirbti teismuose, rengiant įstatymų projektus. Kandidatas pabrėžė išmanąs Europos šalių konstitucinių teismų praktiką ir patirtį

REKLAMA

Rimčiausias iššūkis, kuris laukia KT, pasak kandidato, yra numatoma teisė šalies piliečiams individualiai kreiptis į KT. Pasak kandidato, jau pirmajame etape Seimas, kuris rengia atitinkamus projektus, reiktų bendradarbiavimo tarp institucijų. Įgyvendinti ir praktikoje taikyti šią naujovę teks pačiam KT.

Konstitucinio teismo teisėjams senbuviams, anot kandidato, teksią perduoti dalį patirties, teks svarbus uždavinys – perduoti patirtį naujokams ir užtikrinti konstitucinės doktrinos perimamumą.

REKLAMA
REKLAMA

Bylų nagrinėjimo terminai KT, kaip pabrėžė K. Lapinskas, irgi yra labai opi problema. Anot jo, buvo laikotarpis, kai KT nagrinėdavo bylas net iki trejų metų. Dabartiniu metu vidutinė klausimo trukmė yra keliolika savaičių.

Svarstant klausimą salėje buvo mažiau nei pusė Seimo narių, pirmininkaujančiam teko tildyti savo reikalais besišnekančius parlamentarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų