REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos rizikos valdymo kompanija „Coface“ sujungė Lietuvoje veikiančius savo padalinius: didžiausią Baltijos šalyse kreditų draudiką „Coface Baltics“ (buvęs „Lietuvos eksporto ir importo draudimas“ arba LEID) ir bendrovę „Coface Credit Management Services“ („Coface CMS“), kurie nuo šiol veikia bendru – „Coface Lietuva“ – vardu.

REKLAMA
REKLAMA

„Coface Lietuva“ tapo vienintele įmonių grupe šalyje, verslo subjektams pradėjusia teikti kompleksinių verslo rizikos valdymo paslaugų paketą: prekinio kredito draudimą, skolų išieškojimą, įmonių veiklos monitoringą ir kreditinių-finansinių ataskaitų rengimą. Šios paslaugos padeda įmonėms efektyviai valdyti verslo riziką.

REKLAMA

„Teikti visa apimančias verslo rizikos valdymo paslaugas buvo nuspręsta ištyrus Lietuvos verslo dalyvių poreikį tokias paslaugas pirkti iš vieno tiekėjo, nes tai įmonėms garantuoja laiko ir lėšų ekonomiją. Be to, vieningu vardu veikianti įmonių grupė pasiūlys klientams didesnę patirtį, įgytą tarptautinėje arenoje ir Lietuvoje. Po reorganizacijos valdome gerokai platesnę informaciją apie jau veikiančias Lietuvoje registruotas įmones, jų atsiskaitymo istoriją, prekybos įpročius“, - sakė „Coface Lietuva“ direktorė Aurelija Mažintienė.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol prekinio kredito draudimo paslaugas teikė “Coface Baltics“, o įmonių monitoringo, kreditinių-finansinių ataskaitų ir skolų išieškojimo paslaugas siūlė UAB „Coface CMS“.

Kreditų draudimo paslauga apima tiek įmonių veiklos monitoringą, tiek ir uždelstų skolų išieškojimą, o įvykus draudiminiam įvykiui dėl pirkėjo nemokumo – patirtų nuostolių kompensavimą. Šią paslaugą ir toliau teikia kreditų draudimo padalinys. Kitas „Coface Lietuva“ padalinys teikia kreditines-finansines ataskaitas apie kompanijas, kuriose pateikiamos konkrečios išvados ir rekomendacijos dėl bendradarbiavimo su užklausiama kompanija, pateikiamas jos kreditinis reitingas, o taip pat informacija apie saugaus prekinio kredito dydį. Be to, šis padalinys teikia dar vieną, neatsiejamą verslo rizikos valdymo paslaugą – skolų išieškojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šios paslaugos yra tikslinga prevencinė priemonė, siekiant apsisaugoti nuo verslo partnerių neatsiskaitymo rizikos. Toks verslo rizikos valdymo paslaugų apjungimas yra ne tik unikalus reiškinys šalies ekonomikoje, bet ir aktualus šiandieninėje verslo aplinkoje“, - kalbėjo „Coface Lietuva“ vadovė Aurelija Mažintienė.

Prancūzijos „Coface Holding“ yra viena iš stambiausių pasaulyje prekybos rizikos valdymo kompanijų. Daugiau kaip 60 metų patirtį turinti „Coface“ yra įkūrusi tarptautinius CreditAlliance tinklus, kurie kompleksines kreditų draudimo ir kreditų valdymo paslaugas teikia 176 valstybėse. 2007 metais pasiekusi 7,5 % apyvartos augimą, Coface Holding dirbo pelningai. 2007 metais Bankų Taryba suteikė grupei ECAI (External Credit Assessment Institution) vardą už įmonių reitingavimo veiklą Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų