REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Matulevičius NSGK postą iškeistų į Seimo vicepirmininko kėdę

Anksčiau NSGK tvirtai įsikibęs Algimantas Matulevičius dabar nesipriešina perlipti į Seimo vicepirmininko kėdę, rašo Alfa.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Teoriškai kalbant, jei užimi aukštesnes pareigas, žemesnes palieki. Sėdėti ant dviejų kėdžių negalima, – NSGK palikimą logišku žingsniu pavadino partijos laikinu vadovu tapęs ir iš jos raginimą tapti Seimo pirmininko pavaduotoju gavęs A. Matulevičius. – Kol kas konkrečiai apie tai nekalbama, toliau vyks derybos. Tačiau panašu, kad po truputį viskas susidėlios. Negalima valstybėje palaikyti anarchinės situacijos, kai atsistatydina Seimo pirmininkas, premjerui vykdoma interpeliacija, problemos su prezidento padalytų pilietybių niuansais. Mes pasakėme, kad esame daugumoje ir norime, kad viskas vyktų solidžiai. Šiandien su mumis kalbėjosi solidžiai.“

REKLAMA

A. Matulevičius nebestoja piestu prieš NSGK atidavimą socialliberalams: „Šiandien būtų klaida kalbėti daugiau nei tai, kas suderėta.“ Politikas nesipiktino ir tuo, kad prie derybų stalo teko sėdėti su socialliberalu Antanu Valioniu, kurį V. Muntianas įvardijo sąmokslo prieš jį autoriumi greta buvusio bendražygio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho. „Mes esame koalicijos partneriai ir deramės su tais, kuriuos deleguoja partneriai“, – sakė jis.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė irgi neplėtojo minties, kas bus toliau, bet užsiminė, kad įsipareigojimai socialliberalams bus vykdomi. „Jie yra ir bus vykdomi. Viskas bus matyti perspektyvoje“, – sakė ji. Socialliberalas Algirdas Monkevičius patvirtino išgirdęs, kad gaus tai, kas jiems buvo pažadėta jungiantis prie koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų