REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviejų didelių verslo grupių „Vilniaus prekybos“ ir koncerno „MG Baltic“ vadovų ginčas dėl neva trukdymo steigti nacionalinį investuotoją „Leo LT“ baigėsi pirmąja projekte dalyvausiančios „Vilniaus prekybos“ pergale.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas atmetė „MG Baltic“ akcininko ir prezidento Dariaus Mockaus ieškinį ir neįpareigojo Ž.Marcinkevičiaus paneigti išsakytų teiginių, neva D.Mockaus įmonėse buvo sukurtas planas sužlugdyti projektą.

REKLAMA

Teismo nuomone, Ž.Marcinkevičiaus tiesioginiame eteryje išsakyti žodžiai tebuvo jo nuomonė, paremta spaudoje pasirodžiusiomis publikacijomis, o už nuomonę teisti negalima.

Koncernas „MG Baltic“ teismo sprendimą pasiryžęs apskųsti per 30 kalendorinių dienų, patvirtino koncerno advokatė Inga Žemkauskienė.

Ž.Marcinkevičius pernai lapkritį Lietuvos televizijos laidoje „TV forumas“ taip pat viešai apkaltino D.Mockų, neva šis buvo susijęs su Rusijos slaptosiomis tarnybomis. Šio teiginio koncernas teismui neskundė, nes, anot I.Žemkauskienės, frazė buvo suformuluota ir išsakyta taip, kad ją būtų įmanoma pritaikyti bet kuriam žmogui ir jos neįmanoma ginčyti.

VP dešimtuko valdoma „NDX energija“ dalyvauja kuriant nacionalinio investuotojo bendrovę, kuri turėtų pastatyti naują atominę elektrinę, elektros tiltus į Lenkiją ir Švediją, sujungti Baltijos ir Vakarų Europos energetikos sistemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų