REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 28 d., penktadienį, Žemės ūkio rūmuose įvyko IX suvažiavimas. Suvažiavimai vadovaujantis Statutu rengiami kas trejus metus ir tampa atskaitos tašku visai tolesnei Rūmų veiklai – jų metu renkami vadovai, tvirtinama valdymo organų sudėtis, numatoma veiklos strategija ir pagrindinės darbo kryptys kitiems trejiems metams.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio rūmų narės – 89 aktyviausios organizacijos, atstovaujančios įvairiems žemės ūkio ir kaimo sektoriams, į IX suvažiavimą delegavo po du asmenis. Vieną iš jų – į naująją tarybą. Suvažiavimas rinko Žemės ūkio rūmų vadovus, tvirtino tarybos ir prezidiumo sudėtį. Delegatai ir svečiai diskutavo aktualiausiais žemės ūkio ir kaimo plėtros klausimais, pristatyta revizijos komisijos ataskaita, rezoliucija aktualiausiais šiandienos klausimais ir veiklos strategija 2008–2011 metams.

REKLAMA

Žemės ūkio rūmų pirmininkas Bronius Markauskas, apžvelgdamas trejų metų tiek savo, tiek apskritai visos organizacijos veiklą, visų pirma džiaugėsi pagerėjusiais santykiais su valdžios institucijomis ir pasikeitusių ir pastarųjų, ir visos visuomenės požiūriu į žemdirbius bei jų problemas. Beje, VIII neeiliniame suvažiavime naujai išrinktai Rūmų vadovybei pagrindinis iškeltas uždavinys ir buvo – atkurti Žemės ūkio rūmų įvaizdį visuomenės, žemdirbių bei valdžios institucijų akyse.

REKLAMA
REKLAMA

Ir šiame renginyje, kaip jau tapo įprasta, dalyvavo žemės ūkio ministrė Kazimiera Danutė Prunskienė bei viceministrė Virginija Žoštautienė, Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Rinkevičius, taip pat gausus būrys Seimo narių, Žemės ūkio ministerijos ir kitų Rūmų veiklos partnerių atstovų.

Suvažiavimas absoliučia balsų dauguma antrai kadencijai ir toliau Žemės ūkio rūmams vadovauti perrinko Bronių Markauską, Lietuvos pieno gamintojų asociacijos iškeltą kandidatą. Pritarta pirmininko siūlymui siekiant taupyti lėšas rinkti tik vieną vicepirmininką. Naująja vicepirmininke išrinkta Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentė ir Žemės ūkio rūmų ilgametė darbuotoja Regina Sirusienė-Lamauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suvažiavimo rezoliucijoje suformuluoti siūlymai valdžios atstovams dėl žemės ūkio politikos reformos, paramos žemės ūkiui, Sąžiningų rinkos dalyvių veiksmų įstatymo projekto, laisvos valstybinės žemės pardavimo žemės ūkio gamybos subjektams, elektros galios dedamosios mokesčio, žemės mokesčio, trąšų kainų, miškų ūkio problemų, Lietuvos kaimo tinklo, funkcijų žemdirbių savivaldai delegavimo, darbo jėgos kaime trūkumo ir kitais klausimais.

Po suvažiavimo toliau posėdžiauti liko naujoji Žemės ūkio rūmų taryba. Ji direktoriumi patvirtino jau penkerius metus šias pareigas einantį Remigijų Urboną bei vyr. finansininke – Daivą Janušauskienę. Taip pat patvirtino prezidiumo sudėtį. Prezidiumą ir toliau sudarys 30 narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų