REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Seimo kanceliarija išsiaiškino, kas į parlamentarų dėžutes korespondencijai mėto rusišką laikraštį „Novoje russkoje slovo“ („Naujasis rusiškas žodis“).

REKLAMA
REKLAMA


Pasipiktinimą šia „propaganda“ pirmadienį išreiškė konservatorių frakcijai priklausantis parlamentaras Kęstutis Čilinskas, kuris kreipėsi į Seimo vadovą, prašydamas išsiaiškinti asmenis, užsiimančius „prorusiškos propagandos platinimu“.

REKLAMA


Pasak Seimo kanclerio pavaduotojo Gedemino Aleksonio, keletas parlamentarų paprašė, kad jiems būtų išplatintas K.Čilinsko pasipiktinimą sukėlęs rusų kalba leidžiamas laikraštis, tačiau esą atsitiktinai vienas egzempliorius atsidūrė konservatoriaus dėžutėje.


G.Aleksonis nenorėjo įvardinti, kurie Seimo nariai užsisako „Novoje russkoje slovo“, tačiau, jo teigimu, tai buvęs individualus 6-7 parlamentarų pageidavimas.


„Šiaip turėtų platinti per paštą, nes Seimo dėžutės skirtos darbinei informacijai. Tačiau Seimo nariai gali gauti bet kokią norimą informaciją, jie gali užsisakyti bet kokius laikraščius“, - BNS sakė kanclerio pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys, teisininkas Kęstutis Čilinskas šiandien kreipėsi į Seimo Pirmininką prašydamas išsiaiškinti, kas Seime užsiima prorusiškos propagandos platinimu ir užtikrinti, kad ši veikla būtų nutraukta.

Kaip portalui „Balsas.lt“ pasakojo parlamentaras, jau kurį laiką į Seimo narių oficialias dėžutes buvo platinamas V. Uspaskich ir Darbo partiją reklamuojantis laikraštis „Laikas“.

Šiandien kartu su juo pasirodė ir Rusijoje leidžiamas bei buvusioms Sovietų Sąjungos respublikoms skirtas laikraštis „Novoje russkoje slovo”( „Naujasis rusiškas žodis”).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Čilinsko, laikraščio turinys aiškiai skirtas parodyti, kad naujosios demokratijos yra nekompetentingos - Lietuvos, Gruzijos valdžia rodoma kaip netikusi, kai tuo tarpu apie Vladimirą Putiną pateikiama daug „saldžios medžiagos“. Be to, savo turiniu rusiškasis laikraštis daug kuo priminė minėtąjį „Laiką“ - pavyzdžiui, abiejuose leidiniuose šiandien yra publikacija prieš Lietuvos Respublikos Seimo pirmininką.

K. Čilinskas prisiminė jau anksčiau Rusijos Dūmoje vykusias diskusijas, kad tokio tipo propaganda turėtų būti skleidžiama iš SSRS pasitraukusiose šalyse. „Galbūt tai yra tokios taktikos pasekmė?..“,  - svarstė parlamentaras.

REKLAMA

Konservatorius teigė neginčijantis teisės ir laisvės leisti laikraščius. Pasak K. Čilinsko, jis į Seimo pirmininką kreipėsi ne tik siekdamas išsiaiškinti, kas platino minėtą leidinį – tą padaryti nėra sunku, nes parlamentarų dėžutės yra filmuojamos, bet ir norėdamas, jog būtų nustatyta tvarka, kas gali būti dedama į Seimo narių darbines dėžutes.

„Tokia tvarka turi egzistuoti, kaip kiekvienam normaliam parlamente. Ne taip kaip dabar, kai mėto kas ką nori“, - piktinosi K. Čilinskas.

Tuo tarpu pakalbinta Darbo partijos frakcijos Seime pirmininkė Virginija Baltraitienė teigė nieko apie tai nežinanti, ir su „Laiku“ niekaip nesusijusi. „Nieko negaliu pakomentuoti – „Laike“ nedirbu. Čia reikia skambinti „Laiko“ redakcijai – nei aš gavau, nei aš mačiau ką nors tokio“, - portalui „Balsas.lt“ teigė parlamentarė.

Turinti ką nors bendra su išplatintuoju „Novoje russkoje slova“ griežtai neigė ir „Laiko“ vyriausioji redaktorė Vitalija Surgautienė. Ji pripažino, kad „Laikas“ Seime platinamas: „Kaip ir kiti laikraščiai – atnešame, esu pati mačiusi ir „Lietuvos sveikatą“ ir kitus. Tačiau absoliučiai nesu susijusi ir nieko nežinau apie išplatintą rusišką laikraštį“,  - portalui „Balsas.lt“ sake V. Surgautienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų