REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, kovo 29-ąją, Kaune buvo apdovanoti labiausiai per metus Lietuvos pacientams nusipelnę ir daugiausiai padėkos žodžių sulaukę gydytojai. Trečius metus padėkos gydytojui renginį organizuoja Lietuvos gydytojų sąjunga kartu su LNK laida „Sveikatos ABC“. Renginio globėjais tradiciškai tapo Sveikatos apsaugos ministerija ir pirmoji šalies ponia Alma Adamkienė.  

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos žmonės visus metus siuntė laiškus „Sveikatos ABC“ redakcijai, kuriuose dėkojo gydytojams, dovanojusiems gyvenimo džiaugsmą, padėjusiems išgyti, grąžinusiems viltį. Net trisdešimt šeši labiausiai atsidavę savo darbui gydytojai iš Kauno, Klaipėdos, Vilniaus, Prienų, Kaišiadorių, Ukmergės, Kretingos, Mažeikių, Telšių, Šakių, Druskininkų, Biržų, Panevėžio, Anykščių, Šiaulių ir Kelmės buvo pagerbti istorinėje Kauno prezidentūroje.  

REKLAMA

„Yra šventės tradicinės kalendorinės, tokios kaip mūsų profesinė Medikų diena, tačiau tokios kaip ši, atsiradusi žmonėms išreiškus padėką gydytojams, turbūt mums net svarbesnės, - pabrėžė Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas, pridurdamas, jog tokie renginiai padeda suvokti, kokia gyvybiškai svarbi kiekvienos visuomenės dalis yra gydytojai.

Jis taip pat perdavė kolegoms Jo ekscelencijos Lietuvos Respublikos prezidento Valdo Adamkaus padėką už tai, jog šalies medikai, net ir esant sunkioms sąlygoms, daro viską, kad Lietuvos medicina savo pažanga neatsiliktų nuo kitų šalių.

REKLAMA
REKLAMA

A. Adamkienės sveikinimo kalboje buvo išreikštas džiaugsmas, jog ji turi galimybę būti šio renginio globėja. Anot pirmosios šalies ponios, medicinos stebuklai tiesiogiai paliečia ją ir jos šeimą, ir už juos moteris lenkia galvą prieš nuoširdų gydytojų darbą.   

Padėkos gydytojams vakarą vainikavo įspūdingas Lietuvos ir Gruzijos pirmųjų ponių – Almos Adamkienės ir Sandros Elisabeth Roelofs Vytauto Didžiojo universiteto salėje surengtas labdaros koncertas. Koncerte gydytojai ir kiti svečiai turėjo unikalią galimybę išvysti garsiojo Tbilisio Šv. Trejybės patriarchato vyrų folkloro ansamblio „Basini“ pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojams savo dainomis taip pat dėkojo ir garsiausi Lietuvos dainininkai. Labdaros koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos Lietuvos ir Gruzijos ligoninėms, kuriose gydomi tuberkulioze sergantys vaikai.

Valdžios atstovai ir nominuoti gydytojai istorinėje Kauno prezidentūroje

Padėkas Lietuvos gydytojams teikė Gruzijos prezidento žmona Sandra Elisabeth Roelofs. Ji studijuoja medicinos mokykloje ir svajoja tapti medicinos seserimi, dėl to, pirmosios Gruzijos ponios teigimu, dalyvavimas šiame renginyje jai buvo didelė šventė.

REKLAMA

Apdovanotieji Šakių rajono gydytojai ir šventės viešnia - Gruzijos prezidento žmona Sandra Elisabeth Roelofs (trečia iš dešinės)

Tbilisio Šv. Trejybės patriarchato vyrų folkloro ansamblis „Basiani"

Gydytojų sąjungos prezidentas L. Labanauskas ir šventės partnerių atstovai – „Sveikatos ABC“ vedėja R. Balanaškienė, Sveikatos apsaugos ministerijos viceministras G. Černiauskas


Lietuvos gydytojų sąjungos nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų