REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar mažiau nei prieš savaitę oras šalyje buvo panašesnis į žiemos, o ne į pavasario pradžią. Bet pakako vos poros šiltesnių dienų ir kavinės bei restoranai pradėjo į lauką tempti staliukus bei „puošti“ juos peleninėmis. Rūkalių viliojimas vasaros sezoną paankstino maždaug mėnesiu.

REKLAMA
REKLAMA

Dar užpernai, kai maitinimo įstaigose rūkymas nebuvo draudžiamas, niekas neskubėjo tempti staliukų į lauką. O šiemet pirmuosius mėginimus sostinėje buvo galima pastebėti dar vasarį, kai orai buvo trumpam atšilę. Pionieriai nagus nusvilo, tačiau tikėtina, kad vasaros sezonas šįsyk įsibėgės be trikdžių.

REKLAMA

UAB „Taurakalnis“ direktorė Irena Čereškienė „Respublikai“ teigė nemananti, kad ankstyva vasaros sezono pradžia sietina su daugiau nei metus galiojančiu draudimu rūkyti maitinimo įstaigose. „Kažin ar galvojama apie rūkalius. Galvojama apie klientą. Jeigu oras blogas, noras rūkyti prie staliuko į lauką nenuves. Aišku, ten, kur rūkoma, ten ir lauke daugiau sėdima“, - svarstė verslininkė.

Tačiau pašnekovė pripažino, kad paprastai sezonas pradedamas gegužę, o staigesnis oro atšalimas nekantriausioms kavinėms ir barams gali atnešti ir nuostolių. „Sezonas paprastai prasideda nuo gegužės 1 d. Bet jeigu oras geras, galima pradėti ir anksčiau. Ko gero, ir ruošiamasi greitam atšilimui, visi nori sezoną pradėti kuo greičiau - nuo to geriau ir klientui, ir kavinėms. Aišku, jeigu oras pablogės, reikės staliukus atgal susinešti“, - aiškino I.Čereškienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, jei orai nesubjurs, per porą savaičių rūkalius priimti bus pasiruošę dauguma kavinių ir barų, turinčių galimybę klientus aptarnauti lauke. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad šią savaitę šalyje išsilaikys šilti orai: nors darbo savaitės gale žadami lietūs, dienomis temperatūra turėtų svyruoti 9-15 laipsnių šilumos intervale.

Šarūnas Černiauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų