REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinančiais mokslo metais Lenkijos licėjuose pasirodys naujas dalykas - lotynų kalba ir antikinė literatūra.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis „Rzeczpospolita“, pagal rengiamą naująją programą numatyta, kad bendro lavinimo licėjuose bus skiriama po 4 valandas per savaitę šiems dalykams antrose ir trečiose klasėse. Tiek lotynų kalba, tiek antikinė literatūra bus įtraukta į pasirinktinų dalykų sąrašą.

REKLAMA

Kaip sakė Lenkijos nacionalinio švietimo viceministras Zbigniewas Marciniakas, šie du dalykai yra humanitarinių mokslų pagrindas, padedantis geriau pasirinkti studijų programą aukštosiose mokyklose.

Tačiau, kaip rodo Lenkijos mokytojų tobulinimosi centro statistika, lotynų kalba licėjuose - retas dalykas. Beveik iš milijono mokinių, jos mokosi tik 35 tūkst., dažniausiai klasėse su išplėsta humanitarinių mokslų programa, taip pat biologijos ir chemijos klasėse. Šiuo metu Lenkijoje lotynų kalbos moko 397 pedagogai ir neaišku, ar jų užteks visiems beveik penkiems tūkstančiams šalies licėjų.

Tuo tarpu dienraštis primena, kad lotynų kalba Europoje išgyvena atgimimą. Suomijoje jau transliuojamos laidos lotynų kalba per radiją, Vokietijoje ir Prancūzijoje mokosi jos apie 50 proc., o Italijoje - net 70 proc. moksleivių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų