REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Audrius Butkevičius kreipiasi į Apygardos administracinį teismą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ji prieš kelias dienas paskelbė, kad A .Butkevičius nesuderino viešųjų ir privačiųjų interesų liepą savivaldybės tarybos posėdyje atstovaudamas ir gindamas UAB „Saulės dovanos“ verslo interesus, susijusius su žemės sklypo Pupinės kaime paskirties keitimu.

REKLAMA

Praėjusių metų liepą Rolando Pakso artimam draugui verslininkui A. Putramentui nepavyko „prastumti“ savo reikalų Vilniaus savivaldybės taryboje. A. Putramentas tikėjosi, kad naujoji miesto valdžia priims jam palankius sprendimus dėl gyvenamųjų namų statybų šalia Vilniaus oro uosto. Tam pasipriešino opozicija – pirmiausia konservatoriai.

Konservatorių lyderis miesto taryboje Kęstutis Masiulis tuomet teigė, kad šioje triukšmingoje vietoje net sovietiniais laikais visiškai logiškai neplanuota nieko kito, išskyrus pramonines statybas. “..net išstūmę pramonę iš savo kaimynystės, gyventojai liks apgauti, nes po 2013 metų, kai bus  pastatytas naujas nusileidimo takas, jie jausis tarsi lentpjūvėje. Vėl laukia mūšis... Tik kas tada laimės – oro uostas ar naujakuriai? Ar mums reikia tokios į laiko miną panašios  miesto teritorijos plėtros?

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos pastangomis teritorijos prie Pupinės ir Kuzmiškių vietovių, kur A. Putramentui priklauso 20 ha žemės, o jo vadovaujamai bendrovei „Saulės dovanos“ – dar apie 10 ha, detaliojo plano koncepcija nebuvo patvirtinta.

Vilniaus miesto bendrasis planas minėtoje teritorijoje prie Vilniaus oro uosto numato tik komercinės ir pramoninės paskirties statybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų