REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompleksinius pastato inžinerijos sprendimus teikianti „Baltermos“ įmonių grupė finansų srautams valdyti pritaikė pažangią lėšų sujungimo sistemą. Lietuvoje populiarėjantį lėšų sujungimo sprendimą „Baltermos“ įmonių grupėje įdiegė ir administruos „Nordea Bank Lietuva“ specialistai. „Nordea“ bankas „Baltermai“ suteikė ir papildomą grupės finansavimą, kuris, įvertinus finansinius poreikius bei planus, užtikrins sklandų lėšų valdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak grupės generalinio direktoriaus Dariaus Masionio, sujungusi įmonių sąskaitas į vieną bendrą sąskaitą, „Balterma“ galės ne tik greičiau priimti finansinius sprendimus, bet ir tiksliau prognozuoti papildomų lėšų poreikį. Be to, pasitelkusios lėšų sujungimo sistemą, „Baltermos“ įmonės galės lengviau skolintis tarpusavyje grupės viduje ir tokiu būdu sumažinti skolinimąsi iš bankų.

REKLAMA

Remiantis pasirašyta sutartimi, „Baltermos“ įmonių grupė nuo šiol naudojasi moderniais lėšų valdymo sprendimais, tarp kurių - visų įmonių lėšų sujungimas realiu laiku į pagrindinę sąskaitą bei centralizuotas informacijos apie kontroliuojamų bendrovių lėšų likučius ir judėjimą pateikimas pagrindinei įmonei viename el. bankininkystės sistemos lange.

Įmonių grupę „Balterma“ šiuo metu sudaro penkios bendrovės - „Balterma ir ko“, „Baltermos ranga“, „Baltermos prekyba“, „Statagra“ bei jas valdanti Balterma AB. 2007 m. „Baltermos“ konsoliduotos pardavimų pajamos siekė beveik 33,9 mln. litų, o 2006 m. – 20,6 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltermos“ grupė teikia kompleksinius pastato inžinerijos sprendimus – nuo sprendimo parinkimo, projektavimo, produktų atrankos iki sistemų montavimo ir ilgalaikės priežiūros. Per 12 veiklos metų „Balterma“ įgyvendino įvairius projektus tokiuose objektuose kaip VĮ „Tarptautinis Palangos oro uostas“, LR ambasados Minske, Maskvoje ir Kijeve, „Riešės grybų plantacija“, Kauno „Akropolis“, LRT ir kituose.

Veiklą Lietuvoje pradėjęs 2000 metais, „Nordea Bank Lietuva“ yra vienas iš sparčiausiai augančių bankų, teikiantis visas banko paslaugas privatiems ir verslo klientams. 2007 m. „Nordea Bank Lietuva“ neaudituotas pelnas siekė 19,101 mln. litų. Banko turtas padidėjo 73,3 proc. iki 5,629 mlrd. litų, o paskolų portfelis siekė 4,338 mlrd. litų ir per metus išaugo 77 procentais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų