REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno teatralai išsidalino tradicinius „Fortūnos“ prizus ir diplomus, o įpusėjusį sezoną pusiau juokais, pusiau rimtai vadina „Karu teatruose“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LTV „Panorama“, komisijos sprendimu, „Fortūnos“ statulėlės šįmet atiteto aktorei Rūtai Staliliūnaitei, kompozitorei Zitai Bružaitei, šokio teatrui „Aura“, Lėlių teatro spektaklio „Žalias žalias obuoliukas“ kūrybinei grupei, Muzikinio teatro solistams Aušrai Cicėnaitei ir Raimondui Baranauskui, režisieriui Gintarui Varnui ir aktoriui Gyčiui Ivanauskui.

REKLAMA

Tačiau šis Kauno teatrų sezonas įsimins ne tik premjeromis ar vaidmenimis – Pantomimos teatras prakalbo apie finansinę ir kūrybinę krizę, Mažajame susikibo meno vadovas ir direktorius, o dramos teatrą, dėl nesutarimų su kolektyvu, paliko jo direktorė Ina Pukelytė ir meno vadovas Gintaras Varnas.

„Na, šių metų teatrinis sezonas – nauja pramoginė, kultūrinė, kriminalinė, intelektualinė, meninė programa – laida „Karas teatruose“, – kalbėjo dvi teatro lėlės – žiurkės.

REKLAMA
REKLAMA

Dalydami pačių įsteigtus naujus apdovanojimus – „Tauro pasididžiavimus“, – teatralai ironijos dozės nepagailėjo nei kolegoms, nei Kauno valdžiai: Kauno miesto savivaldybei buvo įteiktas tuščias maišelis „už užsitęsusį spektaklį – biudžeto dalybas“.

Švenčiant teatro dieną „Fortūnos“ statulėlės ir diplomai išdalyti vienuoliktą kartą, apdovanojimus rengia Lietuvos teatrų sąjungos Kauno skyrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų