REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulaužę pažadą nedirbti per didžiąsias šventes stambieji prekybos tinklai negali pasigirti įspūdinga prekyba Velykų dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau net ir raginami, jie neskuba įsipareigoti per šventes nedirbti. Mažieji prekybininkai skundžiasi praradę galimybę bent kiek atsigriebti prieš didžiuosius, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA

Leidę darbuotojams pailsėti per Kalėdas ir žadėję tai daryti per Velykas stambiausi prekybos tinklai pažado netesėjo. Pirmoji prekybininkų susitarimą nedirbti per didžiąsias šventes sulaužė „Maxima“. Velykų sekmadienį dirbo penktadalis šio tinklo parduotuvių. Tačiau jų apyvartos nebuvo stulbinamos.

„Jeigu lygintume eilinį sekmadienį su sekmadieniu per Velykas, galėtume sakyti, kad tai buvo tokia pati apyvarta“, – teigia Giedrius Juozapavičius, „Maximos“ korporatyvinės rinkodaros direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Velykinė prekyba itin malonių staigmenų nepateikė ir „Maximos“ pėdomis pasekusiems konkurentams.  

„Tai buvo vienas iš daugelio sekmadienių. Nepaisant to, kad tai buvo Velykų sekmadienis, jis nesiskyrė nuo kitų sekmadienių“, – sako Tomas Vaišvila, „Iki“ komunikacijos direktorius.  

Prekybos tinklai kol kas nesiryžta tiesiai atsakyti, ar verta ir ateityje dėl eilinės sekmadieninės prekybos aukoti galimybę leisti darbuotojams pailsėti.

„Mes palaikytume idėją nedirbti per šventes, bet vis dėlto, kad konkurencija būtų normali, kad būtų suderinti darbuotojų ir pirkėjų interesai, mes (prekybos tinklai – lrt.lt) turime nuspręsti kartu“, – įsitikinęs T. Vaišvila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Priklausys nuo to, ką parodys detali analizė – kiekvieno atskiro miestelio, kiekvienos parduotuvės. Duomenys leidžia tai daryti, ir nuo tos analizės priklausys, kaip elgsimės“, – tvirtina G. Juozapavičius.

Prekybos tinklai aiškina, kad jų darbuotojai žinią apie darbą per šventes sutiko normaliai, mat už jį mokama daugiau. Tačiau kai kurie prieš kamerą kalbėti nenorėję darbuotojai prasitarė, kad nepasitenkinimo sulaužytu pažadu būta.

Stambiųjų prekybos tinklų darbu per šventes nepatenkintos ir smulkios parduotuvėlės. Per Kalėdas, kai didieji prekybos tinklai nedirbo, jų apyvarta buvo gerokai pašokusi.

REKLAMA

„Per Kalėdas apyvarta buvo 2–2,5 karto didesnė. Manau, ir dabar būtų taip pat buvę. Tai būtų tikrai nebloga galimybė atsigauti“, – sako Aušra Kekytė, „Aibės“ parduotuvės direktorė.

Nedirbti per šventes didžiuosius prekybos centrus ragina ir šalies vyskupai. Iš stambiųjų prekybininkų per Velykas visiškai nedirbo tik „Norfa“.



Giedrius Simonavičius, Marija Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų