REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ir Vyriausybė, ir valdančioji koalicija Seime linkusios pritarti, kad šalyje būtų mažiau ilgųjų savaitgalių, sako Premjeras Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

„[Vyriausybė – lrt.lt] svarsto šitą klausimą, bet ir Seimas gal pasiryš išspręsti. Seime bent jau valdančioji koalicija linkusi sumažinti tą dienų skaičių ar bent jau perkelti jas į metų pabaigą“, – trečiadienį po Ministrų kabineto posėdžio žurnalistams sakė G. Kirkilas.

REKLAMA

Anot jo, po ilgų savaitgalių žmonėms sunkiau grįžti į darbą.

„Aš manyčiau, kad tų dienų iš tikrųjų yra per daug – pagal jų skaičių esame pirmi ar antri Europos Sąjungoje, netenkame žymios BVP dalies“, – kalbėjo Premjeras ir teigė, kad klausimo sprendimas bus „spartinamas“.

Kai kuriais skaičiavimais, viena papildoma nedarbo diena šalies biudžetui gali atsieiti apie 100 mln. Lt, tačiau finansų ministras Rimantas Šadžius sako tokių duomenų patvirtinti negalintis.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra ir tokių įvertinimų, bet jie nėra oficialūs. Įvairiais metodais galima gauti įvairius duomenis ir ekspertai iš tiesų nesutaria, ar papildomi laisvadieniai yra gerai, ar blogai“, – kalbėjo ministras.

„Papildomas laisvadienis – tai tam tikras komfortas darbuotojui ir po jo padidėja darbo našumas“, – pridūrė jis.

Anot Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko Algirdo Syso, daugiau laisvų dienų gali pastiprinti sveikatą, leidžia skirti daugiau laiko šeimai, vaikams.

Ką daryti su ilgaisiais savaitgaliais, Seime ir Vyriausybėje sprendžiama jau seniai.

Pasak A. Syso, dar pernai parlamentarai įstrigo ties dviem siūlymais: vienas numato, kad vietoje ilgųjų savaitgalių būtų galima pasiilginti atostogas, kitas – kad papildomi laisvadieniai būtų pridurti prie išeiginių žiemos švenčių dienų.

Vyriausybė savo ruožtu siūlė, kad nuolat sekmadieniais švenčiamos Motinos diena, Velykos nesuteiktų teisės į papildomus laisvadienius darbo dienomis.

Šiemet ilgųjų savaitgalių Lietuvoje – devyni.

Eglė Juršytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų