REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijos (buvęs Kirovo) teatras Sankt Peterburge, atsisveikino su viena labiausiai nusipelniusių atlikėjų - 21-erių metų asile Monika.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvulėlis išėjo į pensiją, praleidęs garsiojoje baleto scenoje 19 metų kaip Sančo Pansos „transporto priemonė“ spektaklyje „Don Kichotas“.

REKLAMA

Atsisveikinimo bankete Monika, aprengta baletiniu sijonėliu, apauta baleto bateliais ir papuošta diadema, „sušoko“ valsą su balerina, o dovanų gavo morkų tortą.

Jos vietą scenoje užims kita jauna asilė iš Tulos, vardu Alina.

„Gaila, kad Monika taip anksti palieka sceną, bet, kaip žinoma, balerinos amžius scenoje neilgas, ji pavargo nuo baleto artistės karjeros“, - sakė viena Marijos teatro „žvaigždžių“ Anastasija Kolegova.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj Monikos dabar dirbs 10 metų amžiaus Alina, kuri jau turi patyrimo pasirodyti scenoje. Baletinį sijonėlį ir diademą ji paveldės iš Monikos. Alina dirba mielai, bet kol kas bijo kelionių iš zoologijos sodo į teatrą. Kiekvieną kartą ją tenka įkalbinėti lipti į autobusą.

Pasak A.Kolegovos, buvo atvejų, kai būtent Monika atsidurdavo žiūrovų, atėjusių į spektaklį „Don Kichotas“, dėmesio centre.

„Ji visada lengvai atlikdavo savo pareigas ir tai darė mielai, - sako balerina. - Kartais ji linkčiodavo galva į taktą ir nukreipdavo žiūrovų dėmesį nuo atlikėjos. Už tai mes ją kartais pabardavome“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tatjana Solomatina iš Sankt Peterburgo zoologijos sodo, kur gyvena Monika, sako, kad gyvulėlis visada žinojo tikslų spektaklio pradžios laiką ir jos nereikėdavo niukinti.

Monika į Leningrado zoologijos sodą buvo atvežta, kai buvo dar visai maža. Jau po metų ji išėjo į sceną. Artistė buvo darbšti ir sukalbamo būdo.

„Monika, palikusi sceną, neišeina į poilsį - zoologijos sode ji linksmins vaikus“, - sakė zoologijos sodo atstovė spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų