REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne tik Lietuva, bet ir JAV giminių kraštas: pretendentai į JAV prezidentus turi ne tik žvaigždėms būdingų savybių, bet giminaičių tarp pačių ryškiausių žvaigždžių, rodo genealoginis tyrimas, susiejantis Hillary Clinton  su Angelina Jolie, o Baracką Obamą - su Bradu Pittu.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Anglijos istorijos ir genealogijos draugija (NEHGS) Bostone trečiadienį paskelbė tyrimo išvadas apie visų trijų pretendentų į JAV prezidentus genealogiją.

REKLAMA

Nustatyta, kad Ilinojui atstovaujantis senatorius B.Obama, kurio motina yra iš Kanzaso, tolimais giminaičiais gali vadinti mažiausiai šešis JAV prezidentus: George‘ą W.Bushą, jo tėvą George‘ą Bushą, Geraldą Fordą, Lyndoną Johnsoną, Harry Trumaną ir Jamesą Madisoną.

Tarp kitų tolimų jo giminaičių yra britų ministras pirmininkas seras Winstonas Churchillis ir B.Pittas, kuris yra devintos eilės pusbrolis, susijęs per 1769 metais Virdžinijoje mirusį Edwiną Hickmaną.

REKLAMA
REKLAMA

„Obamos motinos protėvių buvo Vidurio Paatlantės valstijose ir Pietuose“, - sakė Christopheris Childas iš 1845 metais įkurtos NEHGC, kuri skelbiasi esanti seniausia ir didžiausia genealoginė nepelno organizacija Jungtinėse Valstijose.

Tuo tarpu B.Obamos varžovė demokratų kovoje, Niujorkui atstovaujanti senatorė Hillary Clinton turi bendrą protėvį su B.Pitto partnere aktore A.Jolie. H.Clinton ir A.Jolie yra devintos eilės pusseserės, kurias sieja 1718 metais miręs Jeanas Cussonas iš Kvebeko.

Pasak Ch.Childo, H.Clinton taip pat turi giminystės ryšių su daugeliu garsių žmonių, kurių protėviai buvo Kanados prancūzai. Tarp tokių giminaičių yra Madonna - devintos eilės pusseserė, susijusi per 1656 metais mirusį Pierre‘ą Gagne iš Kvebeko, Celine Dion, Alanis Morissette, rašytojas Jackas Kerouacas. Dar viena tolima giminaitė yra Camilla Parker-Bowles, princo Charleso žmona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įprasta, kad Kanados prancūzų kilmės žmonės pasirodo susiję giminystės ryšiais su daugeliu kitų Kanados prancūzų, įskaitant ir šias įžymybes“, - sakoma Ch.Childo pranešime.

Tuo tarpu respublikonų kandidatas į prezidentus, Arizonai atstovaujantis senatorius Johnas McCainas yra Lauros Bush šeštos eilės pusbrolis, bet kitus jo gimines buvo sunku nustatyti.

„Beveik visi McCaino protėviai - pietiečiai“, - sakė Ch.Childas ir pridūrė, kad dėl to sunkiau nustatyti giminystės ryšius, nes tame regione genealogams dirbti sunkiau.

REKLAMA

Pasak Ch.Childo, garsūs giminaičiai yra įdomi tema pokalbiams, bet „neturėtų veikti rinkėjų“.

„Tačiau tokiu metu, kai varžybos akcentuoja skirtumų išryškinimą, kandidatams gali būti malonu sužinoti apie garsius giminaičius ir įvairias savo šeimos istorijas“, - sakė jis.

Daugiau informacijos apie pretendentų į prezidentus giminaičius galima rasti interneto svetainėje „www.NewEnglandAncestors.org“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų