REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatoriai Audronis Ažubalis ir Emanuelis Zingeris, reaguodami į įvykius Minske, pareiškė, jog Užsienio reikalų ministras turi pareikšti griežtą protestą šios šalies ambasadoriui bei pareikalauti atsiprašymo ir kompensacijos už sugadintą kamerą.

REKLAMA
REKLAMA

“Taip pat turi būti aiškiai pasakyta, kad Lietuva netoleravo ir netoleruos tokio elgesio su Lietuvos piliečiais, - teigė A.Ažubalis.

REKLAMA

Politikus papiktino užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno neapsisprendimas dėl reakcijos į šį įvykį. „Mes svarstysim...“ frazės tikrai nepakanka“, - teigiama išplatintame pareiškime.

Lietuvos ambasados Minske atstovai trečiadienį aiškinosi su nukentėjusiais žurnalistais incidento aplinkybes.

URM atstovai pareiškė nuostabą "kai kurių politikų bandymu formuoti Lietuvos užsienio politiką, neprisiimant už tai jokios atsakomybės".

REKLAMA
REKLAMA

"Prieš viešai dėstydami savo nuomonę, Seimo nariai galėtų pasiteirauti, kas iš tiesų yra daroma", - BNS sakė URM diplomatas.

Baltarusijoje išvaikant mitingą buvo sulaikyta Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistė Rūta Lankininkaitė-Ribačiauskienė, iš jos atimta vaizdo kasetė.

Antradienį Baltarusijos opozicijai minint 90-ąsias šalies nepriklausomybės nuo Rusijos metines buvo išvaikytas  nesankcionuotas mitingas.

Dešimtys opozicijos šalininkų sulaikyta, taip pat ir žurnalistai, milicijoje kelioms valandoms buvo priversta apsilankyti ir Lietuvos radijo bei televizijos korespondentė Rūta Lankininkaitė-Ribačiauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai vyko šventinė eisena, mes filmavome ir jau ruošėmės važiuoti iš tos vietos, kai visiškai netikėtai prie manęs pribėgo apie dešimt specialiųjų pajėgų atstovų, milicijos pareigūnų“, – pasakojo R. Ribačiauskienė.

Sučiupę ją ir operatorių tvarkos sergėtojai vilko sulaikytuosius apie šimtą metrų į autobusą. Ten pareikalavę dokumentų, specialiųjų tarnybų pareigūnai nebuvo jais patenkinti.

„Jie mūsų kamerą nutrenkė ant žemės. Po kurio laiko mus įgrūdo į kitą automobilį ir išvežė į milicijos poskyrį, kur tikrino dokumentus, klausinėjo, tyčiojosi ir atėmė kasetę“, – teigė R. Ribačiauskienė.

Pasak jos, kasetėje buvo nufilmuota, kaip milicininkai brutaliai suiminėja demonstracijos dalyvius.

„Jie buvo jėga imami ir metami į tuos automobilius, stumiami, grūdami, žmonės buvo mušami bananais“, – liudijo LTV žurnalistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų