REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausius prizus XXIV teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“ susišlavė „Patriotai“ – spektaklis, kuris Lietuvoje vadinamas teatro įvykiu ir nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors buvo nemažai nusivylusių šių metų teatro festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ repertuaru, tačiau ir didžiausi skeptikai po Jono Vaitkaus režisuoto P. Vaičiūno spektaklio „Patriotai“ liko patenkinti. Šiam Jaunimo teatro spektakliui su genialia Rolando Kazlo vaidyba salė plojo stovėdama, o tarp žiūrovų balsavimo lapelių tebuvo vienintelis „Ne“. Per uždarymą ketvirtadienį vakare Jonas Vaitkus pasiėmė žiūrovų prizą – 2 tūkst. 500 litų ir Rokiškio įmonių produkciją, 3 tūkst. litų už geriausią vyro vaidmenį Rolandui Kazlui ir 10 tūkst. litų už geriausią festivalio spektaklį. Žiuri pirmininkas Jonas Buziliauskas sakė, kad komisija, kurios posėdis vyko būtent po šio spektaklio, net nesvarstė kitų variantų – už „Patriotus“ balsavo vienbalsiai. Nebuvo diskusijų ir dėl geriausio vyro vaidmens – R. Kazlas, suvaidinęs Napoleoną Šereiką, buvo fantastiškas.

REKLAMA

Dėl moterų vaidmenų žiuri kamavosi gerokai ilgiau nei dėl vyrų, tačiau, pavyzdžiui, „Patriotuose“ vaidinusi Asta Baukutė į tas diskusijas įtraukta nebuvo, nes, pasak žiuri narių, buvo jai tolygių aktorių kituose spektakliuose.

Šiaulių dramos teatro aktorė Jūratė Budriūnaitė už Noros vaidmenį Sigito Račkio režisuotame spektaklyje „Nora“ pripažinta geriausio moteriško vaidmens aktore. Kito Račkio režisuoto spektaklio – „Dviejų pasaulių viešbutis“ (Lietuvos rusų dramos teatras) aktorę Aleksandrą Metalnikovą žiūrovai pripažino simpatiškiausia festivalyje. Aktorius Vladimiras Jefremovas gavo specialų prizą. Valentinas Masalskis už vaidmenį paties režisuotame spektaklyje „Laukim skambučio“ pelnė geriausio antraplanio aktoriaus apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų