REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas neišsižada tikslų dar labiau pažaboti alkoholinių gėrimų reklamą. Tiesa, su šios kadencijos Seimu politikas sieja mažai vilčių, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Jei bus išrinktas į kitos kadencijos Seimą, A.Matulas žada siekti dar griežtesnių alkoholio reklamos bei prekybos apribojimų. Politiko taikiklyje - prekyba alkoholiniais gėrimais kioskuose ir degalinėse, prekybos laiko apribojimas ir jau anksčiau deklaruotas siekis visiškai uždrausti alkoholio reklamą.

REKLAMA

Kaip teigia „Respublika“, dabar galiojantis Alkoholio kontrolės įstatymas draudimus taiko ne iki galo proporcingai.

Vis dėlto A. Matulas padėties nedramatizuoja. „Yra programos, kuriose numatyta, kaip ir ko turime siekti. Deja, praktiškai nieko nebuvo daroma arba buvo daroma priešingai. Matyt, reikia laukti naujų rinkimų. Daugelis tiesiog ieško galimybių, kaip apeiti vieną ar kitą įstatymą. Pradėta nuo to, kas daro didžiausią įtaką - televizija, radijas ir pirmieji puslapiai. Reikia pasiaiškinti, ar jiems (maitinimo įstaigų leidiniams - aut. past.) negalioja ta pati nuostata“, - „Respublikai“ sakė politikas, paklaustas, kaip vertina susiklosčiusią padėtį.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena ar kita priemonė nieko neduos. Tuoj pat reikia uždrausti naktinę prekybą alkoholiu, reikia uždrausi prekybą degalinėse - iš pradžių vakarais, o ateityje spręsti, ar išvis derėtų degalinėse pardavinėti alkoholinius gėrimus. Reikia uždrausti prekybą kioskuose“, - būsimus darbus vardijo A.Matulas.

Beje, pašnekovas prisipažino sekęs prekybą kioskuose. „Pats nuvažiavau su mašina, Karoliniškių mikrorajone atsistojau už vieno kiosko - siaubas, kas ten darosi! Perka kas nori, amžiaus niekas neklausia, už kiosko ir geria, ir šlapinasi. Tas smulkusis verslas visuomenei daugiau žalingas negu naudingas“, - piktinosi Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be minėtųjų tikslų, A.Matulas žada su alkoholizmu kovoti ir ribodamas prekybininkų veiklą. Tiesa, politikas dar neapsisprendė, nuo kelintos valandos šalyje turėtų būti draudžiama prekyba alkoholiniais gėrimais, rašo „Respublika“.

Beje, A. Matulas praėjusią savaitę kreipėsi į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, prašydamas apginti viešąjį interesą ir kreiptis į teismą, kad nebūtų klaidingai interpretuojamas Alkoholio kontrolės įstatymas.

Seimo narys taip pat kreipėsi į teisingumo ministrą Petrą Bagušką, prašydamas nutraukti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos abejotinų sankcijų ūkio subjektams skyrimą vykdant alkoholio reklamos kontrolę visuomenės informavimo priemonėse.

Abiejuose raštuose atkreipiamas dėmesys, kad, daugelio valstybinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovų nuomone, vadovaujantis galiojančio Alkoholio kontrolės įstatymo 29 straipsnio nuostatomis, nereikėtų bausti už alkoholinių gėrimų prekės ženklus, atsitiktinai matomus visuomenės informavimo priemonėse per sporto varžybas ir kitus masinius renginius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų