REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Velykos – tinkamiausia proga išbandyti populiariausios interneto paieškos sistemos „velykinius kiaušinius“. Tai nedokumentuoti „Google“ programuotojų pokštai ir staigmenos, apie kurias žino toli gražu ne kiekvienas.

REKLAMA
REKLAMA

1. Oficialus „Google“ velykinis žaidimas

Spustelėję šią nuorodą pateksite į Velykų proga „Google“ sukurtą žaidimą, kuriame laukdami paieškos rezultatų galite pabandyti sudėti į „Google“ triušio pintinėlę krentančius velykinius kiaušinius.

REKLAMA

2. „iGoogle“ temos

Jei naudojatės „iGoogle“ paslauga ir turite asmeninį „Google“ tinklalapį, galite pasirinkti norimą jo temą ar išvis pasikeisti tinklalapio išvaizdą susikūrę savo iliustraciją.

3. Su naikintuvu po „Google Earth“

Ar žinote, kad, pasileidę „Google Earth“ ir paspaudę klavišų kombinaciją „Ctrl-Alt-A“, virtualiam skrydžiui iškviesite naikintuvą F-16 arba vienmotorį lėktuvą SR22? Jei neturite vairalazdės, ne bėda: pilotuoti lėktuvą galima ir klaviatūra.

REKLAMA
REKLAMA

4. Skaičiuoklė paieškos langelyje

Google Calculator“ suteikia galimybę „Google“ paieškos langelyje vykdyti įvairiausius matematinius skaičiavimus ir matų konvertavimo operacijas. Jei nepastebėjote, pabandykite jame ką nors sudėti ar padauginti.

5. „Google“ pažinčių klubas

Su „Google“ galima bandyti susirasti ir savo antrąją pusę – tuo rūpinasi romantiškoms paieškoms skirta „Google Romance“ funkcija. Pabandykite – kas žino, gal fiziniame pasaulyje „Google“ ieško taip pat sėkmingai, kaip ir virtualiame?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. „Google“ gotika

Paieškos langelyje surinkite „Google Gothic“ ir paspauskite mygtuką „Man sekasi!“. Iškart pateksite į specializuotą paieškos sistemą „Googoth“, skirtą paieškoms po niūrų gotikinį pasaulį.

7. „Street Views“ komanda

Daugelio šaunių „Google“ paslaugų kūrėjai lieka nežinomi – plačioji interneto publika akyse jų nėra mačiusi. Paprastai „Google“ komanda vengia viešumo, bet „Google Street View“ kūrėjai neatsilaikė pagundai ir nusifotografavo Kalifornijos Mountain View mieste esančios „Google“ būstinės „Googleplex“ fone. Savaime suprantama, šią nuotrauką galima pamatyti tik naudojantis „Google Street View“.

REKLAMA

8. Paslaptingieji meškiukai

Nemokamoje „Google“ nuotraukų ir iliustracijų redagavimo bei tvarkymo programoje „Picasa“ (www.picasa.com) programuotojai paslėpė „velykinį kiaušinį“. Paleidus programą ir nuspaudus „Ctrl-Shift-Y“, į ekraną iššoks žaislinis meškiukas. Spaudykite klavišus toliau ir žiūrėkite, kas bus.

9. Parapsichologinė paieška

Jei tingisi rašinėti raktažodžius į „Google“ paieškos langelį, galima naudotis parapsichologine „Google“ paieška „Google MentalPlex“. Ši paslauga analizuoja, į ką vartotojas žiūrėjo prieš paliesdamas kompiuterio klaviatūrą, palygina šią informaciją su 5 paskutinėmis vartotojo aplankytomis interneto svetainėmis, jo Zodiako ženklu bei kompiuterio pelės greičio ir krypties įvertinimais. Jau pradėjusiems piktintis tokiais privatumo pažeidimais skubame pranešti, kad „MentalPlex“ – eksperimentinis balandžio 1-osios projektas.

REKLAMA

10. „Gmail“ receptai

Jei dažniau pasižvalgytumėte po angliškos versijos „Gmail“ el. pašto šiukšlių („Spam“) aplanką, pastebėtumėte, kad kartais viršuje atsiranda keistų receptų, kuriame figūruoja konservuota kiauliena („spam“). Dažnesnis šiukšlių aplanko tikrinimas gali išplėsti jūsų gastronominį akiratį.

11. „Google TV“ konfigūravimas.

„Google TV“ „beta“ paslaugos konfigūravimas reikalauja atidumo ir kantrybės, bet „Google“ televiziją išbandyti panorusiems vartotojams tereikia laikytis šios vaizdo instrukcijos. Bloga žinia ta, kad bandomosios „Google TV“ paslaugos išvis nebuvo – tai viso labo parodija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų